image
Sursa foto: jurnalul.ro

Parlamentul RM va beneficia de consultanță din partea Parlamentului României în contextul depunerii cererii de aderare la UE

Parlamentul Republicii Moldova va beneficia de consultanță din partea Parlamentului României în vederea armonizării legislației naționale cu normele europene, în contextul depunerii cererii de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană.

Inițiativa creării unui organism de consiliere și îndrumare, care să vizeze oferirea de suport Legislativului, dar și altor instituții angajate în realizarea parcursului european al țării noastre, a fost discutată în cadrul reuniunii Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.

Potrivit rezoluției adoptate după încheierea reuniunii, activitatea organismului de consiliere și îndrumare se va desfășura sub egida Parlamentului României. Acesta va asigura sprijinul necesar în depășirea deficiențelor aferente procesului de reforme către statul de drept, prin transferul de expertiză între cele două instituții legislative.

Amintim că reuniunea Comisiei Comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a avut loc pe 14 aprilie curent.

În cadrul reuniunii au fost apreciate eforturile pe care le depune Republica Moldova la nivel guvernamental și parlamentar. Totodată, deputații români au îndemnat statele UE la o mai profundă înțelegere a realităților și la păstrarea unui dialog permanent cu țara noastră în vederea transferului de expertiză în procesul de aderare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: