image
Sursa foto: Profimedia

Ce a vorbit Anatoliy Tymoshchuk cu agentul său, înainte să aleagă banii rușilor și să devină ”inamicul” Ucrainei

Războiul declanșat de Vladimir Putin continuă în Ucraina, iar tot mai mulți oameni sunt afectați de atrocitățile comise de ruși.

Oleksandr Pankov, un agent ucrainean, l-a criticat în termeni duri pe Anatoliy Tymoshchuk, secundul celor de la Zenit Sankt Petersburg pentru că a decis să rămână la formația rusească în timp ce țara sa suferă din cauza războiului.

Decizia sa a atras antipatia ucrainenilor care l-au transformat inamicul public numărul 1, mai ales pentru că ales să păstreze tăcerea cu privire la ororile din țara sa natală.

Pankov a povestit discuția avută cu Tymoshchuk și a transmis că este dezamăgit că acesta a luat decizia de a-și continua munca în Rusia doar pentru bani. În schimb, Pankov a mărturisit că îl apreciază pe Andryi Voronin, care a părăsit Rusia când a început conflictul.

”Întotdeauna l-am tratat bine pe Tymoshchuk până acum. Pe 24 februarie, le-am scris lui și lui Voronin. Voronin a răspuns imediat că merge la club pentru a-și rezilia contractul, iar pe 25 februarie va zbura alături de familia sa în Germania. I-am zis lui Tymoschuk: ’Salut, Tolya. Ce faci, când vrei să pleci de acolo cu ai tăi?’. Mi-a răspuns: ’Familia mea este bine. Încă nu știu când voi pleca’. Nu i-am mai scris, nu mai are sens. Totul este clar.

Poziția sa a dezamăgit mulți ucraineni. El a fost un erou, personificarea patriotismului și, la naiba, pentru bani, 20-30 de milioane de dolari, a rămas să lucreze pentru oamenii ăia. Nu îl înțeleg. Banii i-ar fi ajuns până la finalul vieții sale, până la finalul copiilor și ai nepoților săi. Nu trebuia să facă asta”, a transmis Oleksandr Pankov, citat de sport.ua.

Pankov a vorbit și despre Ivan Ordets, ucraineanul de la Dinamo Moscova, care se află în aceeași situație cu Tymoshchuk.

”Nu îl înțeleg nici pe Ordets. Ne cunoaștem, dar nu am fost apropiați. E un mister pentru mine de ce a vrut să rămână. La naiba, spaniolii, polonezii și alții au plecat de acolo și aveau contracte mai mari decât el. Krychowiak le-a cerut celor de la Krasnodar să plece.

Acesta e un gest normal, dar tu, ca ucrainean, rămâi acolo și taci din gură. În astfel de situație, nu poți rămâne neutru. Vanya asta încearcă. Suntem într-un război și trebuie să alegi o parte” a mai spus Oleksandr Pankov.

Noutăţile partenerilor

comentarii: