image
Sursa foto: jurnal.md

Azerbaidjan a trimis în Republica Moldova un ajutor umanitar în valoare de peste un milion de euro

Un nou ajutor umanitar a ajuns în Republica Moldova. De aceasta dată, din partea Azerbaidjanului, care a livrat peste 29 de tone de medicamente. Valoarea donației este de peste un milion de euro.

„Ținând cont de situația problematică din Ucraina, dar și de faptul că în Republica Moldova au venit mai mulți refugiați ucraineni, statul azer a decis să acționeze rapid și să ofere asistență umanitară. A fost trimis un avion cu mai multe preparate medicale. Donația a fost livrată cu participarea atât a misiunii diplomatice a Republicii Moldova, cât și a Ucrainei”, a declarat Ilgar Farajov, secretarul Ambasadei Azerbaidjanului în Republica Moldova.

Reprezentantul Ministerului Sănătății a mulțumit statului azer pentru această donație și a declarat că lotul de medicamente va fi de mare ajutor.

„Lotul respectiv va fi distribuit la nivel național instituțiilor medico-sanitare publice conform necesităților. Pe această cale ținem să ne exprimăm recunoștința față de partenerii noștri din Republica Azerbaidjan pentru ajutorul oferit”, a menționat Andrei Cazacu, șeful Serviciului acordare asistență externă.

Pe teritoriul Republicii Moldova sunt cazați peste 93 de mii de refugiați din Ucraina.

jurnal.md
jurnal.mdjurnal.md
jurnal.mdjurnal.md
jurnal.mdjurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: