image
Sursa foto: Profimedia

Zelenski i-a cerut lui Biden să declare Rusia „stat sponsor al terorismului” (Washington Post)

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski i-a cerut recent preşedintelui american Joe Biden, într-una dintre discuțiile lor telefonice, ca Statele Unite să desemneze Rusia drept „stat sponsor al terorismului”, relatează Washington Post, potrivit CNN.

Potrivit Washington Post, cererea lui Zelenski nu a fost făcută cu același nivel de urgență cu care le-a cerut liderilor occidentali să ofere arme suplimentare și asistență financiară, dar a făcut-o ca parte a unui efort de a extinde condamnarea internațională a acțiunilor Rusiei în Ucraina.

Cotidianul american a menționat că Biden nu s-a angajat la nimic specific în timpul respectivei convorbiri.

Oficialii americani au refuzat anterior să infirme posibilitatea de a adăuga Rusia pe lista „statelor care sponsorizează terorismul. În prezent, în această categorie sunt încadrate patru ţări: Coreea de Nord, Siria, Cuba și Iran.

„Nu am nicio evaluare în acest moment. Evident, continuăm să analizăm acțiunile de pe teren și acțiunile liderilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, în urmă cu o lună.

Adăugarea Rusiei ar fi o decizie majoră care ar escalada dramatic sancțiunile economice și ar avea efecte secundare asupra țărilor care încă fac afaceri cu Moscova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: