image
Sursa foto: Profimedia

Noi explozii la Kiev și la Lvov: Situație „din ce în ce mai ostilă” în sudul Ucrainei

Situația din regiunile Nikolaev și Herson din sudul Ucrainei este „din ce în ce mai ostilă”, după ce forțele ucrainene au scufundat crucișătorul „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagră, spun oficiali ucraineni citați de CNN.

„În cursul zilei trecute, situația din sudul Ucrainei a fost caracterizată de o agresiune în creștere”, a spus Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei.

„Încercând cu disperare să câștige teren și să păstreze pozițiile frontului de sud, cea mai rușinoasă armată din lume țintește civili în regiunile Nikolaev și Herson. În unele zone a fost înregistrată activitatea lunetiştilor”, se mai arată în comunicat.

Forțele ruse sunt „furioase din cauza pierderilor din Marea Neagră și au intensificat amenințarea cu rachete” în regiune, se mai arată în declarație.

Nikolaev și alte câteva localități din regiune au fost supuse unor atacuri severe, inclusiv cu bombe cu dispersie, se arată în comunicat, potrivit Digi24.

Rusia amenință SUA că ar putea exista "consecințe imprevizibile", după ce Washington a trimis armament greu Ucrainei. "Nimic nu va descuraja" administrația Joe Biden să continue să sprijine Ucraina, a fost replica Statelor Unite, transmisă de Departamentul de Stat al SUA. La rândul lui, Volodimir Zelenski a avertizat că "toate țările lumii" ar trebui să se pregătească pentru posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să utilizeze arme nucleare tactice în războiul dus împotriva Ucrainei. Declarația vine în ziua în care autoritățile au anunțat că au identificat până în prezent 900 de civili ucişi în regiunea Kievului în perioada în care această zonă s-a aflat sub controlul forţelor ruse, dintre care 350 la Bucha.

Noutăţile partenerilor

comentarii: