Tauber: „Sergiu Sîrbu este într-o stare foarte gravă de sănătate, dacă ceva i se va întâmpla, va fi pe mâinile procurorilor și judecătorilor”

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber susține că starea de sănătate a fostului deputat Sergiu Sîrbu, recent încarcerat din nou, este „ foarte gravă”, iar dacă se va întâmpla ceva cu el, acest lucru va fi pe „conștiința procurorilor și judecătorilor”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

Foto: anticoruptie.md

„Eu din câte știu domnul Sîrbu este într-o stare foarte gravă de sănătate, foarte gravă, dacă ceva se va întâmpla cu el, asta va fi pe mâinile procurorilor și judecătorilor care au luat aceste decizii. Noi o să demonstrăm mai multe lucruri în următoarea perioadă de timp. Astăzi nu o să fac acest lucru, dar încă o dată vreau să vă spun că ceea se întâmplă cu doamna Ivanov, domnul Sîrbu și Vitiuc este o presiune politică pentru că dovezi nu sunt, fapte noi nu sunt, dar oamenii sunt în continuare deținuți. 

Oamenii sunt în continuare deținuți politic de PAS și personal din partea Maiei Sandu. Eu știu persoane, dar și miniștri foarte cunoscuți care sună personal judecătorii și procurorii dând indicații în acest caz. Bat alarma încă o dată, în calitate de deputat, referitor la starea de sănătate a lui Sergiu Sîrbu, iar în următoarea perioadă o să bată alarma și mai multă lume”, a declarat Tauber.

Fostul deputat, Sergiu Sîrbu, reținut în dosarul deputaților transfugi bănuiți de îmbogățire ilicită, revine după gratii. Instanța a admis recursul înaintat de procurorii anticorupție asupra deciziei primei instanțe privind plasarea în arest la domiciliu a fostului deputat.

Ex-deputatul Sergiu Sîrbu a fost reținut la data de 2 februarie, pentru 72 de ore în dosarul celor 13 foști deputați, bănuiți de îmbogățire ilicită.

La 16 decembrie 2021, PA i-a înaintat învinuirea unui ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, căruia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere activă, faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat. Ar fi vorba despre fostul deputat Sergiu Sîrbu.

Fostul deputat Sergiu Sîrbu a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate. Inspectorii au dispus confiscarea averii nejustificate a acestuia, în sumă de 1,9 milioane de lei, în folosul statului, în cazul în care va exista și o hotărâre de judecată în acest sens.


Pub