Reacția MAEIE la comentariul Kremlinului privind interzicerea literelor „V” și „Z”, dar și a panglicii Sf. Gheorghe

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a venit cu o reacție, la comentariul Kremlinului privind interzicerea literelor „V” și „Z”, dar și panglicii Sf. Gheorghe. „Facem apel către partea rusă să se abțină de la implicarea în procesele interne și democratice din Republica Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Foto: UNIMEDIA

„Am luat notă de declarațiile purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus al afacerilor externe formulate în cadrul comunicatului de presă din 15 aprilie. Luarea deciziilor privind subiectele menționate în comunicat reprezintă un drept suveran al țării noastre. Facem apel către partea rusă să se abțină de la implicarea în procesele interne și democratice din Republica Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Ministerul de Externe al Rusiei comentează decizia cu privire la interzicerea folosirii simbolurilor care promovează războiul, de asemenea și panglica Sfântul Gheorghe. „Toate acestea, desigur, afectează situația din Moldova și atmosfera generală a relațiilor ruso-moldovenești”, se arată într-un comunicat.

Membrii PSRM din Bălți, dar și simplii cetățeni din nordul țării au participat, la un miting, la care și-au exprimat nemulțumirea față de deciziile guvernării. Oamenii s-au arătat revoltați de cenzura instituită de PAS.

Nemulțumit s-a arătat și Igor Dodon. „Apropo, Ziua Victoriei începe cu Z și V. Parlamentul vrea să interzică și această sintagmă? Cu așa gândire, mâine-poimâine ne pomenim că cei de la guvernare vor încerca să interzică tot alfabetul, cu excepția a trei litere – P, A și S. Ar fi de râs, dacă n-ar fi atât de trist și grav”, a declarat Dodon.

Proiectul a stârnit și critecile altui fost șef de stat, Vladimir Voronin.

În Moldova s-au interzis simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Persoanele care le răspândesc, inclusiv în mediul online, vor fi amendate. O modificare la Codul contravențional în acest sens a fost votat de partidul de la guvernare.


Pub