(infografic) Câți moldoveni folosesc TikTok, ce vârstă au majoritatea dintre ei și alte date despre utilizatorii din Moldova

cz

TikTok este platforma care atrage din ce în ce mai mulți utilizatori din întreaga lume. Așadar, nici moldovenii nu au trecut pe lângă ultimele tendințe în materie de rețele de socializare, devenind utilizatori activi ai TikTok-ului. Așadar, vă vom prezenta datele actuale despre audiența platformei din spațiul Moldovei.

Conform datelor prezentate de start.io, audiența TikTok-ului care vine din Moldova numără 173 078 de persoane, din numărul total de mai mult de patru milioane de cetățeni moldoveni.

start.io

În ceea ce ține de vârsta utilizatorilor, majoritatea dintre ei, adică 69,4 %, au vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, 23 % din totalul audienței are vârsta de 25-34 de ani. Moldovenii cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani reprezintă 5,3 % din totalul audienței TikTok-ului, 1,3 % revin persoanelor de 45-54 de ani și doar 1 % dintre utilizatorii platformei au vârsta mai mare sau egală cu 55 de ani.

Conform graficului, cu o diferență mică, majoritatea moldovenilor pe TikTok sunt bărbați, deținând 50,7 % din totalul audienței, iar 49,3 % dintre utilizatori sunt femei.

start.io

Conform datelor, cele mai populare rețele de telefonie utilizate de către moldoveni sunt Orange, urmat de Moldcell și Moldtelecom, pe când cele mai des utilizate dispozitive sunt:
# Samsung Galaxy A50;
# XiaoMI Redmi Note 7;
# Samsung Galaxy A10;
# Samsung Galaxy A20;
# XiaoMI Redmi 8.

Cei mai populari TikTok-eri din Moldova

Conform ultimelor actualizări, printre cele mai populare conturi de TikTok sunt Andreea Bostănică, aflată pe locul 2, Iuliana Beregoi, care s-a clasat pe locul 3, Ana Beregoi, aflată pe locul 9, Eva Timuș fiind pe locul 10.

Lista completă a conturilor de TikTok din țara noastră care au intrat în Top 10 pot fi văzute aici.

Pentru a afla care au fost cei Top 21 tiktoker-i din Moldova care au depășit numărul de un milion de abonați în anul 2021, accesați acest articol, iar lista integrală a topului o găsiți aici.

De asemenea, puteți urmări și TikTok-ul redacției #diez, pe care îl găsiți anexat aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente