(doc) Cum vor fi organizate orele în instituțiile de învățământ după anularea restricțiilor împotriva COVID-19

elevi (2)
Foto: depositphotos.com

În temeiul deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică privind anularea stării de urgență în sănătate publică, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății au aprobat, prin ordinul comun nr. 266/362 din 15.04.2022, Instrucțiunea privind măsurile de protecție în cadrul instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al COVID-19.

Instrucțiunea prevede măsurile care trebuie respectate de către instituțiile de învățământ publice și private, începând cu 16 aprilie 2022, în scopul asigurării condițiilor de siguranță a copiilor/ elevilor/ studenților și angajaților din sistemul educațional.

Noua instrucțiune conține mai puține restricții de ordin epidemiologic. Instituțiile de învățământ sunt îndemnate să organizeze unele activități educaționale în aer liber sau în spații mari și bine ventilate, pentru reducerea riscului de infectare cu COVID-19. De asemenea, atât  personalul, cât și elevii/studenții infectați, nu vor fi admiși în instituțiile de învățământ.

„Măștile de protecție nu sunt necesare în mod universal în instituțiile de învățământ, dar necesitatea utilizării acestora poate fi dictată de apariția focarelor de îmbolnăvire în instituție”, se arată în document.

Documentul cu toate instrucțiunile poate fi văzut mai jos.

Ministerul Educației și Cercetării îndeamnă organele locale de specialitate în domeniul învățământului, conducătorii instituțiilor de învățământ publice și private să organizeze procesul educațional cu respectarea regulilor și normelor sanitaro-igienice și să colaboreze cu structurile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică în scopul reducerii riscului de transmitere a infecției de COVID-19.

Amintim că vineri, 15 aprilie, a fost anulată starea de urgență în sănătate publică de pe teritoriul Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică (CNESP), care intră în vigoare începând cu 16 aprilie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente