(video) Ședință „fulger” la CSM: 10 judecători s-au ales titluri onorifice

Consiliul Superior al Magistraturii s-a întrunit în ședință. Pe ordinea de zi sunt mai multe subiecte.

Foto: UNIMEDIA

09:27 CSM a admis demersul președintelui interimar al Curții Supreme de Justiție referitor la delegarea unui judecător pentru participare la cea de a XIV-a Reuniune a Grupului de lucru al părților la Convenția de la Aarhus și la seminarul judiciar dedicat examinării cauzelor legate de schimbările climatice și calitatea aerului.

09:26 CSM anunță concursul pentru numirea unui membru în componența Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor din rândul reprezentanților societății civile.

09:24 CSM anunţă concursul pentru numirea unor membri în componența Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor, din rândul judecătorilor.

09:22 Au fost aprobate cererile unor președinți ai instanțelor judecătorești, referitor la acordarea concediului de odihnă anual sau rechemarea din concediul de odihnă anual.


09:21 Unanim au fost aprobate dispoziţiile emise de Preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii.

09:20 Cu 7 voturi pro, a fost admis demersul Proiectului „Instanțe Judecătorești Model” referitor la aprobarea ”Conceptului privind instanțe de judecată prietenoase justițiabililor” și ”Conceptului privind sistemul de comunicare a judecătoriilor pentru îmbunătățirea serviciilor oferite justițiabililor”.

09:18 CSM a admis demersul judecătorului Maria Muruianu privind delegarea pentru participare la Programul Internațional de Instruire „Prevenirea și abordarea fenomenului violenței de gen-strategii de combatere”.

09:17 Subiectul 8 de pe ordinea de zi a fost exclus.

09:17 Au fost admise demersurile președinților interimari ai Curților de Apel Chișinău și Cahul referitor la alocarea mijloacelor financiare suplimentare.

09:14 Cu 7 voturi pro, a fost acceptată cererea judecătorului Victoria Grosu de la Judecătoria Hîncești, referitor la anularea suspendării din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului minor.

09:13 A fost aprobată cererea judecătorului Andrei Mocanu, vicepreședinte al Judecătoriei Anenii Noi, referitor la acordarea concediului paternal.

09:12 CSM a admis cererea judecătorului Cristina Prisacari de la Judecătoria Edineț, referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului minor.

09:11 CSM a admis demersul.


09:08 Cu 7 voturi pro, CSM a admis demersul.


09:04 CSM a aprobat graficul privind evaluarea performanțelor judecătorilor în funcție în anul 2022.



Pub