Luca Bologan conduce în Campionatul Național de șah între băieți de până la 8 ani: A luat punctajul maxim, devansând 24 de concurenți

Trei participanți au reușit să învingă în toate partidele în primele patru runde. Tinerii șahiști din Moldova au fost invitați în perioada 13-17 aprilie la Campionatul Națiomal la şah între copii organizat de Federaţia de Șah a Republicii Moldova. Competițiile au loc în Şcoala Sportivă Specializată de şah nr.7 din Chișinău. S-au întrunit cei mai puternici tineri şahişti din Moldova - campionii raioanelor și premianții campionatelor municipale din Chișinău, Bălți, Tiraspol, Comrat, Tighina, Râbnița, Fălești, Strășeni, Criuleni, Basarabeasca, Orhei, Râșcani, Ialoveni, Florești, Sîngerei, Ungheni, Rezina, Donduşeni ș.a. Participanții au fost repartizați conform categoriilor de vârstă: până la 8 și până la 10 ani, separat fete și băieți.

Foto: UNIMEDIA

Elevul Academiei de Șah Bologan Luca Hariton a acumulat 4 puncte din 4 posibile, lăsând în urma sa 24 de șahiști în Campionatul Național de şah între băieți până la 8 ani.

Două surioare din Chișinău conduc clasamentele în grupele feminine. Între fetițe până la 8 ani lider este Alexandra Poleacova, iar între fete până la 10 ani – Anastasia Poleacova. Ambele au acumulat câte 4 puncte.

Câte 3,5 puncte din 4 posibile au acumulat elevii Școlii sportive din Comrat Vladislac Ivarlac și Vitali Jimji și elevul Școlii sportive din Titaspol Daniel Bordianu din Tiraspol. Ei luptă împreună cu alți 23 de viitori maeștri pentru titlul de campion între băieți până la 10 ani

Învingătorii Campionatului vor obține dreptul de a reprezenta Republica Moldova la Campionatul mondial de șah, juniori pe categorii de vârstă în perioada 15-28 septembrie în orașul Batumi, Georgia.


Pub