„Maia, găsește conspectul”. Chicu critică decizia CSE de a tăia bani de la drumuri pentru cheltuieli sociale: Asta doar accelerează inflația

Fostul premier, Ion Chicu, îi sugerează președintei, Maia Sandu, să găsească conspectul din anul I de la Facultatea de Economie a USM și să-l recitească așa cum a făcut-o ultimul în aprilie 2020, pe timp de pandemie și lockdown, când veniturile bugetare cădeau cu 40-45%. „Maia, găsește acel conspect. Am avut buni profesori la USM- ASEM. Nu distrugeți totul”, a scris fostul premierul, pe Facebook.

Foto: UNIMEDIA
„Moldova e lider european la creșterea prețurilor, întrecem chiar și Ucraina, care zace în ruinele războiului... Ieri, guvernarea a decis să taie din puținul alocat în buget pentru investițiile în infrastructură - au luat 330 mil. lei de la drumuri pentru a putea plăti pensiile și refugiații.

Eram la anul I la Facultatea de Economie a USM. Alături de Maia Sandu conspectam sârguincios ce ne dictau mai toți profesorii de economie:
1. Cea mai bună cale de combatere a inflației este creșterea economică
2. Creșterea economică poate fi asigurată prin investiții, inclusiv publice în infrastructură
3. Redistribuirea mijloacelor de la investiții la consum, doar accelerează inflația
4. Inflația - este costul erorilor guvernelor, plătit de cei mai săraci...

În aprilie 2020, pe timp de pandemie și lockdown, când veniturile bugetare cădeau cu 40-45%, am „recitit acel conspect” din anul I. Prin rectificare, am alocat suplimentar la investiții în infrastructură curca 1,4 mlrd. lei - în special, pentru drumuri.
Maia, găsește acel conspect. Am avut buni profesori la USM- ASEM. Nu distrugeți totul”, a scris Chicu.

Moldova va stoca alți peste 3 milioane m3 de gaze în România, iar 300 mil. lei, destinați drumurilor, trec la cheltuieli sociale. Deciziile au fost luate ieri de către CSE.


Pub