(video) „Urmează sau deja este supus torturii”. Soția lui Medvedciuk spune că nu știe unde se află soțul ei: În centre de detenție și închisori spun că nu este

Locul aflării politicianului ucrainean, Viktor Medevedciuk, care ar fi cumătrul lui Vladimir Putin, nu este cunoscut la moment. O declarație în acest sens a fost făcută de Oxana Marcenko, soția politicianului, care a mai menționat că urmează sau deja este supus torturii, scrie ria.ru

Foto: captură video

„În prezent, nu știm unde se află soțul meu, ceea ce face imposibilă asigurarea unei protecții juridice adecvate și supraveghere medicală adecvată”, a spus ea. Marcenko a adăugat că tatăl ei încearcă să-l localizeze pe Medvedchuk de două zile, dar în toate centrele de detenție și închisorile îi spun: „Nu avem așa persoană”.


Viktor Medvedciuk a fost reținut marți seara. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a refuzat să comenteze: „Nu pot spune dacă este adevărat. Sunt generate multe falsuri”, a menționat acesta.

Conform SBU, serviciul de informații ucrainean, Medvedciuk intenționa să se întâlnească cu agenți ai FSB în Transnistria, înainte să fie escortat la Moscova.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski propusese să-l dea la schimb pe Medvedciuk pentru prizonieri ucraineni aflaţi în mâinile Moscovei. Kremlinul a evitat miercuri să răspundă într-un mod fără echivoc la propunerea Kievului.

„Referitor la schimbul evocat cu atâta ardoare şi plăcere de diferite personalităţi de la Kiev, Medvedciuk nu este cetăţean rus, nu are nicio legătură cu operaţiunea militară specială (în Ucraina), este un politician străin”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

„Noi nu ştim absolut deloc dacă el doreşte ca Rusia să ia parte la rezolvarea cazului de calomniere care îl vizează”, a continuat Peskov.

Soția politicianului a cerut președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, eliberarea imediată a soțului ei. Într-o adresare video, publicată pe canalul său de Youtube, aceasta spune că soțul său nu a încălcat nicio lege a Ucrainei și nu a părăsit teritoriul acesteia. Totodată, cere și ajutorul președintelui Turciei, Recep Erdogan.


Pub