(video/foto) Au scos panglica în stradă: PSRM, alături de simpatizanți, a protestat la Bălți față de legea votată de PAS

Membrii PSRM din Bălți, dar și simplii cetățeni din nordul țării au participat, azi, la un miting, la care și-au exprimat nemulțumirea față de deciziile guvernării. Oamenii s-au arătat revoltați de cenzura instituită de PAS.

Foto: colaj

„Asistăm la un șir de ilegalități comise de PAS. Ei introduc cenzura, ne interzic să ne exprimăm opinia, încearcă să instituie dictatura. Nu mai putem să tăcem, trebuie să ieșim să ne exprimăm dezacordul (…) Poporul care își uită istoria nu are viitor. Soarta a milioane de eliberatori nu poate fi decisă de către 53 de deputați PAS”, a declarat deputatul socialist, Alexandr Nesterovschi.

Parlamentarul susține că prin interzicerea panglicii Sfântului Gheorghe, guvernarea încearcă să sustragă atenția cetățenilor de la scumpirile care se produc zilnic.

“Într-un an, tariful la carburanți s-a dublat, energia electrică s-a scumpit cu 50%. Gazul s-a scumpit de 4 ori, iar în curând s-ar putea din nou să se scumpească. Aceste scumpiri au dus la alte majorări de prețuri: la pâine, la produse alimentare. Asistăm la un genocid social. Nu genocidului social!”, a declarat Nesterovschi.



PAS a votat astăzi interzicerea simbolurilor de război, printre care panglica Sf. Gheorghe.

Nemulțumit s-a arătat și Igor Dodon. „Apropo, Ziua Victoriei începe cu Z și V. Parlamentul vrea să interzică și această sintagmă? Cu așa gândire, mâine-poimâine ne pomenim că cei de la guvernare vor încerca să interzică tot alfabetul, cu excepția a trei litere – P, A și S. Ar fi de râs, dacă n-ar fi atât de trist și grav”, a declarat Dodon.

Proiectul a stârnit și critecele altui fost șef de stat, Vladimir Voronin.

„Ei nici nu sunt cărturari, să se uite la Ștefan cel Mare care se folosea de această lentă, să se uite la toți eroii din povești, din fabule, din istorie”, a declarat liderul comuniștilor în cadrul unei conferințe de presă.

În Moldova se interzic simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Persoanele care le răspândesc, inclusiv în mediul online, vor fi amendate. O modificare la Codul contravențional în acest sens a fost votat de partidul de la guvernare.


Pub