După doi ani, CNESP a anulat starea de urgență în sănătate publică de pe teritoriul Republicii Moldova

main-32-920×613
Foto: diez.md

A fost anulată starea de urgență în sănătate publică de pe teritoriul Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică (CNESP), care intră în vigoare începând cu 16 aprilie. Acest lucru înseamnă că toate restricțiile legate de COVID-19 au fost anulate.

„Au fost doi ani grei, cu mult efort, muncă a multor oameni, emoții, lacrimi, restricții, lockdown-uri, dor, stres, durere și pierderi. 11 470 de vieți omenești a fost prețul. Au decedat la datorie colegii noștri. Fiecare familie a pierdut pe cineva drag, fie rude sau prieteni. Fiecare familie s-a confruntat cu această boală de nesuferit.

Vreau să mulțumesc echipei Ministerului Sănătății care doi ani a lucrat într-un ritm extraordinar de intens și stresant, prin contribuția lor aducând mai aproape ziua de astăzi. Și vreau să mă închin în fața colegilor mei medici, asistenți, felceri de pe ambulanțe, infirmiere care zi de zi își făceau datoria și luptau pentru a salva cât mai multe vieți, cu riscul de a o pierde pe propria”, se arată în mesajul Ministrei Sănătății.

Ala Nemerenco a menționat pe final că încurajează oamenii să poarte mască în continuare în spațiile aglomerate: „În orice magazin – mare sau mic, în transportul public, astfel ca niciodată să nu mai trecem prin ce am trecut, și cine încă nu s-a vaccinat, să o facă fără întârziere. Fiți sănătoși”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente