ASEM a lansat primul Fintech Hub din Republica Moldova

001-2
Foto: ASEM

Pentru a propulsa dezvoltarea tehnologiilor în domeniul financiar, a asigura educația FinTech de calitate și a stimula apariția start-upurilor tehnologice, Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) a lansat primul Fintech Hub din ţară.

Fintech Hub este o platformă care încurajează creativitatea digitală, inovaţia tehnologică şi creşterea sectorului TIC, prin implicarea tuturor actorilor acestui ecosistem. Hub-ul este construit după standardele internaţionale, cu o suprafaţă de 500 de metri pătraţi şi este dotat cu echipamente şi tehnologiile necesare: mobilier confortabil, computere, servere, programe licenţiate şi altele. Studenţii, profesorii, antreprenorii sau pur şi simplu cei interesaţi de acest domeniu sunt bineveniți să-și petreacă timpul la hub, alegând una din zonele special amenajate, pentru activităţile şi evenimentele ce urmează să aibă loc:
# Zona de Coworking;
# Zona de Conferinţe;
# Student Hub;
# Cafenea.

Fintech Hub a fost inaugurat printr-un eveniment de lansare, la care au fost prezenți următorii invitați speciali:
# Grigore BELOSTECINIC – dr. hab. prof. univ., academician;
# Ana CHIRIŢA – directoarea proiectului TEKWILL;
# Iurie ŢURCANU – viceprim-ministru pentru Digitalizare;
# Scott HOCKLANDER – directorul Misiunii USAID în Moldova;
# Veaceslav CUNEV – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Companiilor din domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor;
# Aliona STRATAN –  prim-vicepreşedinte MAIB.

După evenimentul de deschidere a hub-ului, persoanele interesate au avut ocazia să participe la tururi ghidate în cadrul hub-ului din incinta ASEM. De asemenea, studenţii, fondatorii de startup-uri, specialiştii în domeniul finanţelor şi cei interesaţi de acest domeniu, au fost invitaţi să se alăture unor discuţii pe subiectul Open Banking.

Fintech Hub îşi va desfăşura activitatea în baza Acordului semnat dintre Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) şi Asociaţia Naţională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC). Lansarea Hub-ului Fintech constituie angajamentul pentru dezvoltarea sectorului Fintech din cadrul proiectului TEKWILL, implementat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi Suedia.

Acest material a fost scris și redactat de echipa ASEM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente