De la începutul anului 2022, în Moldova s-au produs peste 500 de incendii în care au decedat 53 de persoane

pompier
Foto: Facebook/ Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, a raportat despre starea incendiilor din Republica Moldova, de la începutul anului curent. Astfel, în primele trei luni din anul 2022 s-au produs 555 de incendii, s-au salvat 50 de persoane, s-a înregistrat un număr de 53 de decese și au primit traumatisme 13 oameni.

Potrivit inspectoratului, 73 % dintre incendiile produse au avut loc în sectorul locativ, 9 % – în mijloacele de transport și 3 % – în clădiri cu destinație industrială. De altfel, din incendii au fost salvați nu doar oameni, dar și bunuri materiale în valoare de peste 118 milioane de lei.

Conform unui studiu realizat de IGSU, cele mai frecvente cauze de producere a incendiilor vizează:
# nerespectarea regulilor de exploatare a sobelor și canalelor de evacuare a sobelor – 132 de situații;
# imprudența cu focul – 113 situații;
# incendierea intenționată – 67 de situații;
# incendierea provocată din cauza iresponsabilității în timpul fumatului – 55 de situații.

Potrivit comunicatului, în perioada ianuarie-martie 2022, în Republica Moldova au fost înregistrate 13 cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la sobe și cazane, dar și nouă cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la aparatele de încălzire cu gaz natural. Mai mult decât atât, în aceiași perioadă au fost înregistrate patru cazuri de urgență a intoxicării cu gaz natural în urma scurgerii de gaze de la cazanele de încălzire și coloanele de gaz. De asemenea, în primele trei luni ale anului, salvatorii au extras patru persoane căzute în fântâni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente