‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinisterul Agriculturii: Circa 100 de mii tone de mere sunt încă depozitate în frigidere

Ministerul Agriculturii: Circa 100 de mii tone de mere sunt încă depozitate în frigidere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La moment, în frigiderele din țară sunt depozitate circa 100 de mii de tone de mere, conform datelor prezentate de Vasile Șarban, secretar de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare în cadrul întâlnirii cu un grup de producători și procesatori din raioanele Soroca și Florești.

Secretarul susține că guvernarea cunoaște problema și caută soluții pentru a susține producătorii.

„Recent, ministrul Viorel Gherciu a avut o întâlnire cu Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, care au manifestat interes pentru achiziționarea merelor din Moldova. Deja unele cantități de fructe au ajuns în țara vecină”.

În același timp, pomicultorii au comunicat că prețul pentru depozitare este mai mare decât cel cu care procesatorii cumpără fructele, iar procesatorii, la rândul lor, susțin că duc lipsă de materie primă.

În contextul dat, horticultorii au solicitat susținerea statului în soluționarea crizei în care s-au pomenit.

Pavel Covali, consilierul primei-ministru pentru agricultură, a spus, că autoritățile identifică noi oportunități de export a merelor pe piețele din Orientul Mijlociu.

„În prezent, Guvernul este în căutarea surselor financiare de la donatori și partenerii de dezvoltare pentru a susține pomicultorii”.

Participanții la discuție au fost îndemnați să-și consolideze capacitățile și să se asocieze pentru a beneficia de mai multe oportunități de dezvoltare economică, să revadă sortimentul de fructe, să caute noi piețe de desfacere a producției, în afară de cele tradiționale, care la moment sunt blocate.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›