Participă sâmbătă la campania socială „Masa Bucuriei” și ajută oamenii în dificultate cu o donație alimentară

diaconia
Foto: Facebook/ Misiunea Socială "Diaconia"

Diaconia, o misiune socială a Mitropoliei Basarabiei, a lansat campania socială Masa Bucuriei, care se desfășoară deja al XIII-lea an consecutiv, în preajma Sfintelor Paști. În acest context, sâmbătă, 16 aprilie, va fi organizată o colectare națională de produse alimentare în circa 100 de magazine din întreaga țară.

„Și în acest an, cu Masa Bucuriei aducem mesajul de bunătate pentru oamenii care fac cu greu față nevoilor cotidiene. Campania din acest an va fi una de amploare la nivel național, întrucât implică toate rețelele mari de supermarketuri, zeci de prestatori de servicii sociale, ONG-uri, comunități și voluntari. Vă îndeamnă să donați. Fiecare donație înseamnă ziua de mâine pentru cei pe care îi ajutăm”, a menționat Igor Belei, director executiv Diaconia.

Toți doritorii pot sprijini proiectul prin procurarea și donarea produselor alimentare în următoarele rețele de magazin din municipiul Chișinău:
# Metro Moldova;
# Kaufland Moldova;
# Linella;
# Fidesco;
# Local;
# Bonus,
# Family Market;
# Fourchette;
# Velmart;
# Green Hills;
# Supermarket Nr1.

Și în alte 17 localități ale Republicii Moldova e posibil de sprijinit proiectul: Fetești, Soroca, Ungheni, Cania, Căușeni, Telenești, Stăuceni, Hâncești, Roșcani, Ciucur Mingir, Bălășești, Dondușeni, Călărași, Peresecina, Orhei etc.

Ce puteți dona: crupe, ulei, paste, zahăr, sare, conserve. Se recomandă ca produsele alimentare să fie neperisabile și cu termen de valabilitate mai mare, întrucât acestea ulterior vor fi distribuite către beneficiari pe parcursul întregului an.

Campania este realizată în parteneriat cu Banca de Alimente care este primul program de prevenire a risipei alimentare și a foamei în Republica Moldova, precum și în parteneriat cu alte organizații sociale și mari rețele de magazin din țară.

De asemenea, toți cei care doresc să susțină oamenii nevoiași, asistați de Diaconia și de Banca de Alimente, pot face o donație pe parcursul întregului an. Astfel, cu 65 de lei puteți oferi un prânz cald unui bătrân timp de o săptămână la Cantina Socială din Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente