O educatoare de la o grădiniță din Telenești, demisă după ce a comentat pe Facebook un articol despre un viol din Bucea

facebook-1
Foto: aljazeera.com

Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat cu privire la comentariul necuviincios scris de o educatoare a unei grădinițe la un articol publicat pe o rețea de socializare. În urma investigării cazului de către Direcția Generală Educație Telenești, contractul individual de muncă cu persoana vizată a fost desfăcut.

Potrivit unui comunicat, Ministerului Educației și Cercetării condamnă astfel de acțiuni care contravin codului de etică al cadrului didactic și reiterează că efortul profesorului trebuie să se canalizeze spre oferirea unei educații de calitate noilor generații.

„Ministerul Educației și Cercetării respinge ferm orice formă de comportament degradant și atitudine lipsită de respect și solicită tuturor cadrelor didactice din instituțiile de învățământ de orice nivel (preșcolar, general, profesional tehnic, superior) să acționeze ca modele de conduită corectă”, se arată în nota informativă a MEC.

Totodată, MEC face apel către autoritățile publice locale și organele locale de specialitate în domeniul învățământului să se implice activ în prevenirea unor astfel de comportamente și atitudini neconforme statutului de cadru didactic și să contribuie la promovarea valorilor morale și civice în rândul tuturor actorilor sistemului educațional și al membrilor comunității.

Subliniem că, educatoare a fost demisa după ce a comentat pe Facebook un articol despre o femeie care ar fi fost violată timp de 13 ore de doi militari ruși, lăudând „performanța” soldaților.

Portalul Stopfals.md a studiat pagina de Facebook a educatoarei și a constatat că în ultimele două luni, de când a început războiul Rusiei împotriva Ucrainei, ea a distribuit și redistribuit informații și video-uri de natură propagandistică împotriva Ucrainei și a președintelui acestei țări Volodimir Zelensky, împotriva NATO, prin care ucrainenii sunt etichetați „naziști” și acuzați că ei înșiși își ucid propriii cetățeni, iar atacurile în țara vecină ar fi planificate nu de ruși, ci de ucraineni, inclusiv masacrul din orașul Bucea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente