Participă vineri la vernisajul multimedia Through Touch, un proiect creat de fotografa Victoria Viprada

colaj
Foto: colaj diez.md

Muzeul Național de Artă al Moldovei vernisează vineri, 15 aprilie, ora 16.00 o expoziție multimedia denumită Through Touch, care este un proiect al fotografei Victoria Viprada, cu implicarea poetului și filosofului Alex Cosmescu și a artistului new media Karen Grigoreanu.

Organizatorii vernisajului menționează că proiectul Through Touch își propune să devină un spațiu meditativ pentru vizitatorii expoziției care, prin ajutorul fotografiei, al instalațiilor și al poeziei, își vor putea investiga modul în care își trăiesc propria întrupare.

Nucleul expoziției va fi format dintr-o serie de fotografii realizate de către fotografa Victoria Viprada. O parte dintre aceste lucrări au fost etalate în expoziția principală a festivalului internațional Verzasca Foto Festival din Elveția.

În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea savura o selecție de poeme de antologie care vor deveni parte a acestui proiect atât sub forma unei instalații imprimate pe fâșia de hârtie, cât și în forma unei lecturi a Irinei Vacarciuc și a lui Alex Cosmescu. Instalațiile artistice prezentate în cadrul vernisajului sunt o frumoasă colaborare dintre Victoria Viprada și Karen Grigoreanu.

În parcursul ei artistic, fotografa explorează în mod angajat mediile vizuale inventând propriul alfabet al identității vizuale, iar prin intermediul fotografiei și al instalațiilor, Victoria construiește o cale creativă prin care se apropie de ea însăși printr-un mod inconștient. Victoria Viprada lucrează cu temele apropierii, tactilului, naturii, prezenței și amintirilor nostalgice. Folosește ca metode artistice: investigarea experienței personale, colectarea, imersia profundă, colaborările, cercetările unor subiecți și lucrul cu spațiul expozițional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente