Make Music Not War! Moldo Crescendo invită la un concert de piese scrise pentru vioară, violoncel și pian

moldo crescendo
Foto: Facebook: Moldo Crescendo

Vineri, 22 aprilie, ora 19.00, trei muzicieni, studenți la cele mai renumite universități de muzică din lume, vă invită să vă deconectați de la știri și să vă conectați la muzică, marca Moldo Crescendo.

Timp de două ore, în Sala cu Orgă din Chișinău, publicul va audia piese scrise pentru trio-ul vioară, violoncel și pian, în interpretarea lui Dan-Iulian Druțac − vioară (Universitatea Regală din Madrid), Jan Sekaci − violoncel (Barenboim-Said Academy din Berlin) și Marcel Lazăr − pian (Universitatea de Muzică din Viena).

Piesele selectate în programul muzical al concertului intitulat „Make music Not war”, transmit diferite stări: de la caracterul boem și rafinat al saloanelor vieneze, romantismul nordic − până la suferință și durere din trio-ul nr. 2, scris de Șostakovici în timpul celui De-Al Doilea Război Mondial. 

În program:
# Beethoven − Trio „Fantoma”;
# Haydn − Trio G-Dur (Gypsy trio).

****pauză****

# Grieg − Andante con moto;
# Șostakovici − Trio nr. 2.

„După doi ani de pandemie și distanță socială, nu așa ne-am imaginat revenirea noastră în sălile de concert. Ne-am fi bucurat să avem parte de soare și pace primăvara aceasta. În speranța că totul va fi bine, vă așteptăm vineri, 22 aprilie, la ora 19.00, în Sala cu Orgă din Chișinău, să cântăm pentru pace”, scrie Moldo Crescendo.

Concertul este organizat cu susținerea comunității Moldo Crescendo pe Patreon.

Biletele pot fi achiziționate în rețeaua iTicket.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente