‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMaia Sandu a solicitat prim-ministrului Belgiei deschiderea pieței pentru produsele moldovenești

Maia Sandu a solicitat prim-ministrului Belgiei deschiderea pieței pentru produsele moldovenești

‹ adv ›
‹ adv ›

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a solicitat miercuri, 13 aprilie, prim-ministrului Regatului Belgiei, Alexander de Croo, deschiderea pieței belgiene pentru fructele și produsele moldovenești care nu mai pot intra pe piețele din est din cauza războiului din Ucraina.

Declarațiile, în acest sens, au fost făcute de către șefa statului în cadrul unei conferințe de presă comună susținută cu prim-ministrul belgian, care se află într-o vizită oficială la Chișinău, transmite ZdG.

„Războiul are consecințe economice majore asupra Republicii Moldova. Importurile și exporturile pe piețele din est au fost oprite, iar scumpirile în lanț și insecuritatea energetică afectează economia și oamenii din Moldova. Avem nevoie de ajutor pentru a depăși aceste probleme dificile. Deschiderea pieței belgiene pentru fructele moldovenești și alte produse, care nu pot ajunge pe piețele din est, ar fi un ajutor direct pentru producătorii noștri”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministrul Belgiei a menționat că Regatul Belgiei este gata să ofere Moldovei ajutor tehnic, iar în viitorul apropiat urmează să semne mai multe acorduri pe diferite domenii.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii