O nouă premieră pe scena Teatrului Eugene Ionesco

Teatrul Eugene Ionesco te invită la o premieră, în acest weekend. Vineri și sâmbătă, începând cu ora 18:30, se joacă Lecția - o piesă într-un act, o satiră hilară a educației bazată pe absurd. Mai multe detalii despre acest spectacol vedeți mai jos.

Foto: TEI

LECȚIA

#dramă comică +16
de Eugene IONESCO
Regia: Vitalie DRUCEC

DISTRIBUȚIA:
Profesorul – Gheorghe PIETRARU
Eleva – Valeria GARȚAN
Menajera – Natalia PRODAN

LECȚIA este o piesă într-un act, o satiră hilară a educației bazată pe absurd.
Prin confruntarea directă dintre Elevă și Profesor se evidențiază, de fapt, interacțiunea dintre putere și cunoaștere. Piesa reflectă și subliniază această luptă a individului care încearcă să supraviețuiască într-o societate în care există bariere între oameni. Ne amuză și ne tulbură, totodată, prin îmbinarea creată, paradoxal, dintre teroare, groază și comic, provocând un fenomen ilar.
Lecția prezintă portretul profesorului megalomaniac, el însuși o victimă, reflectă o satiră neagră a acaparării puterii.
Astăzi, Lecția este una dintre cele mai interpretate și mai citite piese ale lui Eugène Ionesco.

BILETE: https://iticket.md/event/premier-lec-ia

Duminică, 17 aprilie, ora 17.30

CĂLDURĂ ÎN NOIEMBRIE

#melodramă

de Yana Dobreva

Regia: Petru Vutcărău

Un spectacol despre dragoste, trădare, iubire , prietenie, dar și despre ceea ce ne doare cel mai mult – plecatul de acasă. Nu există familie în Republica Moldova care să nu fie afectată de această problemă, vrei să capete un sens viața ta și pentru asta sacrifici multe lucruri. Teatrul nu dă răspunsuri la aceste întrebări, el vine să pună întrebări și deja de fiecare în parte depinde de alegerea pe care o va face.

Synopsis:

Alex, un medic american cu renume mondial, se întoarce în orașul său de baștină, situat undeva pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, de unde a emigrat, mai bine zis a fugit, acum 40 de ani. În taverna unde și-a petrecut cei mai frumoși ani ai tinereții, el o întîlnește pe fosta lui iubită, Elena.

Aflăm din povestea lor despre împrejurările în care s-au iubit și s-au despărțit, calvarul prin care a trecut Elena și prețul pe care l-a avut de plătit ea pentru fuga lui Alex. Martori la toată povestea aceasta sunt doar proprietarul cârciumii, un Tânăr care a moștenit acest local de la tatăl său, împreună cu iubita sa, o Tânără energică și ambițioasă, care vrea cu tot dinadinsul să emigreze împreună cu alesul inimii în America.

DISTRIBUȚIA:

ELENA – Ala MENȘICOV

ALEX – Emil GAJU

Tânăra – Natalia PRODAN

Tânărul – Maxim CHIRIAC

Durata spectacolului: 2 ore, fără pauză.

BILETE: https://iticket.md/event/c-ldur-n-noiembrie

P.S.: TNEI oferă 20 % reducere pentru elevi, studenți, persoane cu dizabilități și pensionari.

Teatrul Național Eugene Ionesco oferă bilete gratuite și pentru voluntarii implicați în ajutorul acordat refugiaților.


Pub