„Istoria de demult”, de după 7 aprilie 2009, dezvăluită de Ion Sturza. Filat: „Serios?!”

Fostul premier, Ion Sturza, a „dezvăluit” o istorie de demult, după evenimentele din 7 aprilie 2009. Acesta spune că atunci opoziția proeuropeană de la Chișinău căuta căi de a aduce la cunoștința guvernelor occidentale despre atrocitățile la care au fost supuși tinerii implicați în proteste și că a fost rugat de Vlad Filat să găsească o cale de acces la americani. Astfel, acesta a pus la cale o întreagă „operațiune” și a rugat un bun prieten, care urma să participe la un dineu cu secretarul de stat Hillary Clinton, să intervină pentru cauza moldovenilor”. „Ambii înțelegeam că e nevoie de „argumente” beton. Astfel am decis să-i rugăm pe cei de la Chișinău să ne trimită un album cu imagini cu tinerii bătuți în comisariate și pe stradă. De acest subiect s-a ocupat Mihai Godea. Adevărul e că imaginile arătau horror”, scrie Sturza pe Facebook. 

Foto: UNIMEDIA

„La început, prietenul meu a fost drăguț cu doamna Clinton. A încercat să-i povestească verbal despre evenimentele de la Chișinău. Reacția a fost standard - politica americană are limitele sale și se va continua colaborarea cu guvernul existent.

Prietenul a așteptat până se va servi desertul și a pus pe masă câteva exemplare ale „albumului” cu cei torturați. Șocul a fost mare, inclusiv asupra doamnei secretar de stat, care a promis că va reveni la acest caz analizându-l mai atent. Nu vreau sub nici o formă să sugerez că acesta a fost momentul când americanii au decis să intervină, fapt care a schimbat mult lucrurile la Chișinău.

E doar o poveste dintre multe altele care arată dramatismul acelui moment. Moment care nu trebuie uitat, cum nu trebuie uitați și artizanii ororilor la care au fost supuși tinerii protestatari.

P.S. Zilele trecute am auzit același argument cu „limita” de la americani, de data asta ei fiind rugați să ajute moldovenii la „repatrierea” fugarilor care au jefuit țara în perioada „statului capturat”. Poate le pregătim un „album”?”, a scris Sturza, pe Facebook.

Reacția lui Vlad Filat a fost scurtă.

„Serios!?”, a scrie fostul premier.

„Drag Vlad, îl rog pe Mihai Godea să confirme. Cred că ai uitat multe. Se întâmplă”, i-a replicat Sturza.



Pub