„Salut șmecherilor”. Spînu nu se gândește la demisie și-i răspunde lui Slusari: Misiunea mea e să fac ce trebuie pentru cetățeni, cu conștiința curată

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, nu admite posibilitatea de demisie și vine cu un răspuns pentru fostul deputat al Platformei DA, care i-a cerut de mai multe ori să plece din funcție. „Mergem înainte cu mult curaj și responsabilitate. Prieteni, să ne auzim de bine”, a scris Spînu pe Telegramul său, după acuzațiile lansate de Slusari pe licitația de la Termoelectrica.

Foto: Colaj

„Mulțumesc diferitor actori politici văzuți și, în mod special celor nevăzuți care îmi duc grija. E normal. Am onoarea să gestionez un portofoliu complicat și important pentru țară. Misiunea mea este să fac ce trebuie pentru cetățeni, cu eficiență și conștiința curată. Mergem înainte cu mult curaj și responsabilitate. Prieteni, să ne auzim de bine.

PS: Salut „șmecherilor”, a declarat ministrul Spînu.

„Care au fost motivele domnului ministru de a tergiversa procesul și de a insista până la ultima clipa pe contractul cu Silovîe Mașinî urmează să clarifice organele de anchetă. Dar pentru guvernare de acum este un test important. Sau se demonstrează că întradevăr se face altfel de politică și orice persoana, cât de importantă nu este aceasta în ierarhia de partid, poate și trebuie să fie sancționată pentru greșeli grave măcar cu demisia sau se merge pe calea tradițională a politicii moldovenești de pe Bâc cu protejarea și justificarea „băiețelor noștrii”, cărora li se permite totul. După mine, lucrurile sunt evidente și Andrei Spînu trebuie să fie demis”, a scris astăzi Slusari.

Tenderul pe reparația turbinelor a fost inițiat acum aproape un an, termenul de depunere a ofertelor fiind prelungit de mai multe ori. Etapa de depunere a dosarelor de participare s-a încheiat la sfârșitul lunii septembrie 2021. Astfel, fiind un singur participant - Silovîe Mașinî.

Șefa statului, Maia Sandu, a declarat că nu a existat o altă companie decât „Silovîie Mașinî”, care a câștigat licitația de la Termoelectrica ca să reparare acele turbine. Aceasta a menționat în cadrul unei conferințe de presă că personal a studiat situația legată de licitație. Pe de altă parte, fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, susține că președinta „a fost dezinformată de domnul Spînu”, iar o astfel de abordare este „exclusivistă, greșită și miroase a monopol”.

Deputatul PAS, Radu Marian a venit cu o replică dură în adresa lui Alexandru Slusari, care a criticat autoritățile”. Slusari a scris pagina sa de facebook că președinta Maia Sandu, care a spus că nu există o altă companie care să poată efectua aceste lucrări de reparație, a fost „dezinformată” și că ar exista un consorțiu român, care a trimis o scrisoare de intenție pe 25 martie. În replică, Radu Marian a spus că această companie nu a participat la licitație.

Ulterior, grupul de companii „Horus” îl acuză pe fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari de falsuri.

Pin pongul între Slusari și Marian a continuat și după aceasta. După ce Marian a menționat că acesta este „folosit de băieții șmecheri”, Slusari a spus că „nimeni și niciodată nu a putut și nu poate” să-l folosească, iar deputatul PAS „ar trebuie să cunoască acest lucru”.


Pub