Fostul deputat, Sergiu Sîrbu, revine după gratii

Fostul deputat, Sergiu Sîrbu, reținut în dosarul deputaților transfugi bănuiți de îmbogățire ilicită, revine după gratii. Instanța a admis recursul înaintat de procurorii anticorupție asupra deciziei primei instanțe privind plasarea în arest la domiciliu a fostului deputat.

Foto: UNIMEDIA

„În rezultatul examinării recursului înaintat de procurorii anticorupție asupra deciziei primei instanțe privind plasarea în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile a ex-deputatului Sergiu Sîrbu, magistrații Curții de Apel Chișinău au dispus admiterea integrală a recursului. Prin urmare, ex-deputatul vizat a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile, cu executare în izolatorul CNA”, ne-a spus Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicare cu mass-media.

Ex-deputatul Sergiu Sîrbu a fost reținut la data de 2 februarie, pentru 72 de ore în dosarul celor 13 foști deputați, bănuiți de îmbogățire ilicită.

La 16 decembrie 2021, PA i-a înaintat învinuirea unui ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, căruia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere activă, faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat. Ar fi vorba despre fostul deputat Sergiu Sîrbu.

Fostul deputat Sergiu Sîrbu a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate. Inspectorii au dispus confiscarea averii nejustificate a acestuia, în sumă de 1,9 milioane de lei, în folosul statului, în cazul în care va exista și o hotărâre de judecată în acest sens.


Pub