Putin: Negocierile s-au blocat, iar înțelegerile de la Istanbul nu sunt urmate. Masacrul de Bucea este un fake
Ucraina nu respectă înțelegerile de la Istanbul și a readus procesul negocierilor într-un impas, susține președintele rus, Vladimir Putin. Potrivit lui, ieri Kievul a schimbat ceva în poziția sa de negociere, dar nu deține încă detalii în aceste sens, a declarat președintele rus, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, după o întrevedere comună cu Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenco, scrie ria.ru
Foto: Profimedia

„Mi s-a spus că aseară partea ucraineană a schimbat din nou ceva. Nu sunt la curent cu aceste schimbări. Însă o astfel de inconsecvență asupra aspectelor fundamentale creează anumite dificultăți în a ajunge la acorduri finale acceptabile pentru toți. Și până când se va întâmpla acest lucru, operațiunea militară va continua până la finalizarea completă și rezolvarea sarcinilor care au fost stabilite la începutul acestei operațiuni”, a adăugat acesta.

Totodată, președintele Rusiei a comentat masacrul de la Bucea.


„Ce ține de Bucea. Vorbeam des cu colegii din țările occidentale. Și când îmi spun „Bucea", îi întreb, dar ați fost vreodată la Raqqa? Ai văzut cum acest oraș sirian a fost distrus de sus de aeronavele americane? Și acolo, într-adevăr, cadavrele zăceau luni de zile și s-au descompus. Nimănui nu i-a păsat de asta, nimeni nici măcar nu a observat", a spus Putin.

„Nu a existat o asemenea tăcere când au fost organizate provocări în Siria. Când au imitat folosirea armelor chimice de către guvernul Assad. Apoi s-a dovedit că era un fals. Același fals este în Bucea”, a adăugat Putin.

Mai mulți civili din oraşul Bucea, situat la nord de Kiev, au fost ucişi în timpul ocupaţiei militare ruse. Majoritatea victimelor crimelor de război făcute de armata rusă în regiune au fost îngropate în gropi comune, în vreme ce unele cadavre încă se mai află pe străzile oraşului. O fotografie cu civilii morți la pământ a fost publicată de consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei Mykhailo Podolyak.

În Republica Moldova pe 4 aprilie a fost declarată zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a negat declarațiile Kievului despre masacrul din Bucea, Ucraina, transmite ria.ru. Potrivit ministerului, materialele publicate de Kiev nu sunt decât „o nouă provocare”.

O analiză a imaginilor din satelit realizată de The New York Times respinge afirmațiile autorităților ruse conform cărora uciderea civililor din Bucea, o suburbie a Kievului, a avut loc după ce soldații lor au părăsit fața locului.


Pub