Mihail Podoliak: Negocierile cu Rusia sunt „extrem de dificile”

Negocierile cu Rusia sunt „extrem de dificile”, susține consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei Mihail Podoliak. Partea rusă adoptă „tactica sa tradițională” de a exercita presiuni publice asupra procesului de negociere, notează el, transmite unian.net.

Foto: unian.net

„Pe scurt, negocierile sunt extrem de dificile. Online în subgrupuri de lucru. Dar trec. Este clar că fondul emoțional din procesul de negociere de astăzi este greu. Delegația ucraineană lucrează exclusiv în cadrul pro-ucrainean și transparent. De asemenea, este clar că partea rusă adoptă tacticile sale tradiționale de a pune public presiune asupra procesului de negociere, inclusiv ca urmare a anumitor declarații publice”, a menționat acesta.

Ucraina nu respectă înțelegerile de la Istanbul și a readus procesul negocierilor într-un impas, susține președintele rus, Vladimir Putin. Potrivit lui, ieri Kievul a schimbat ceva în poziția sa de negociere, dar nu deține încă detalii în aceste sens, a declarat președintele rus, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, după o întrevedere comună cu Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenco.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, recunoaște că tot ce se întâmplă în Ucraina este o tragedie, dar Rusia nu a avut de ales. „Nu ne-au lăsat o altă opțiune”, a declarat Putin, în cadrul unei conferințe de presă, după o întrevedere comună cu președintele Belarusului, Alexandr Lukașenco.


Pub