luni, 22 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeViorel Baeșu: Recomand fermierilor fungicidul Amistar Gold la cultura de rapiță. Am obținut rezultate...

Viorel Baeșu: Recomand fermierilor fungicidul Amistar Gold la cultura de rapiță. Am obținut rezultate bune

Recomandate

Rapița, o cultură tot ma relevantă din punct de vedere economic pentru fermieri, are particularitățile sale de cultivare, iar cunoscându-le, putem minimiza pierderile și asigura o recoltă mai bună.

Una dintre aceste particularități constă în asigurarea unei protecții optime împotriva bolilor, prin realizarea tratamentelor în momentul optim și cu produse de calitate.

Viorel Baeșu, producător din raionul Briceni cu o experiență vastă în domeniu, aplică diferite scheme de protecție a culturilor, pentru a determina schema cea mai eficientă în diferite condiții ale vremii.

Astfel, în 2021, a utilizat în tehnologia de protecție a culturii de rapiță două produse marca Syngenta: bine cunoscutul fungicid Amistar®Xtra și un nou produs din aceeași gamă, recent lansat pe piață, Amistar® Gold.

Potrivit lui Viorel Baeșu, datorită tehnologiei aplicate, a obținut rezultate bune, astfel va utiliza produsele și în acest an, recomandând și altor fermieri să le testeze și să se convingă de eficiența acestora.

„Am utilizat Amistar® Gold în doza de un litru per hectar. Ținând cont de condițiile mai deosebite ale anului 2021, cultura de rapiță a fost supusă mai multor încercări, iar datorită fungicidelor Amistar® Gold și Amistar®Xtra a făcut față acestora. Într-un final, am obținut o cultură cu silicve sănătoase, dezvoltate și recolte bune”, explică Viorel Baeșu.

Amistar® Gold este un fungicid nou, cu acțiune sistemică, ce oferă un control eficient asupra unui spectru larg de agenți patogeni în cultura de rapiță, dar și de floarea-soarelui și sfeclă de zahăr.

Recomandăm aplicarea produsului Amistar® Gold în perioada de înflorit până la formarea silicvelor.

Cere produsul de la Distribuitorii oficiali Syngenta produse pentru protecția plantelor

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale