Extrădare amânată: Udrea rămâne în arest preventiv în Bulgaria până la 14 aprilie. Ea vrea azil politic în Grecia

Elena Udrea a fost audiată astăzi de o instanță din Bulgaria în legătură cu cererea de extrădare depusă de autoritățile române. Instanța a decis ca fostul ministru să rămână în arest până la data de 14 aprilie, când se va judeca la Sofia apelul formulat de avocatul lui Udrea, informează Digi24.ro. 

Foto: Profimedia Images

Magistrații bulgari s-au pronunțat după judecarea extrădării Elenei Udrea în România.

Instanța a decis ca aceasta să rămână în arest până la data de 14 aprilie, când la Curtea de Apel din Sofia se va judeca recursul formulat de avocatul lui Udrea și se va decide atunci dacă va fi extrădată în România, sau dacă va cere azil politic în Grecia, pentru că s-a luat luat în calcul și această variantă.

Magistrații de la această instanță din Blagoevgrad s-au pronunțat în urmă cu câteva minute. A fost pronunțare care a durat mai bine de 20 de minute, cu o motivare foarte lungă, de patru pagini.

Potrivit informațiilor Digi24, fostul ministru ar fi ieșit din țară cu o mașină, pe la Vama Giurgiu, iar acum polițiștii se pregătesc să o dea și în urmărire internațională.

Elena Udrea a fost condamnată la închisoare cu executare, șase ani în dosarul Gala Bute. Decizia, care nu mai poate fi contestată, a fost luată joi de instanța supremă.


Pub