YouTube a blocat canalul Parlamentului rus. Autoritățile de la Moscova amenință cu restricții

YouTube a blocat canalul Duma TV, care transmite din camera inferioară a parlamentului rus, atrăgând indignarea oficialilor ruși, care au amenințat cu restricții cel mai popular serviciu de streaming din lume, informează Digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

Canalul Duma TV a fost „închis pentru o încălcare a termenilor și condițiilor YouTube”, se arată într-un mesaj postat pe YouTube.

Organismul de supraveghere a comunicațiilor Roskomnadzor a anunțat că a cerut Google să restabilească imediat accesul la canalul Duma.

„Compania americană de IT aderă la o poziție pronunțat antirusească în războiul informațional declanșat de Occident împotriva țării noastre”, a transmis Roskomnadzor.

Reprezenanții Google au spus, pentru Reuters, că se angajează să respecte toate sancțiunile aplicabile și legile privind conformitatea comercială: „Dacă constatăm că un cont încalcă termenii noștri de utilizare, luăm măsurile corespunzătoare. Echipele noastre monitorizează îndeaproape situația pentru orice actualizări și modificări”.

Purtătorul de cuvânt al Dumei, Vyacheslav Volodin, a declarat că mișcarea YouTube este o dovadă în plus a încălcării drepturilor și libertăților de către Washington.

Rusia a restricţionat deja accesul la Twitter, Facebook şi Instagram.


Pub