Când vor ieși elevii din Moldova în vacanța de Paște și cât va dura aceasta

empty classroom at elementary school
Foto: depositphotos.com

Au mai rămas două săptămâni și elevii din Moldova vor ieși din nou în vacanță. De aceasta dată este vorba despre zilele libere care se oferă cu ocazia sărbătorilor de Paște.

Conform structurii anului școlar, elevii vor ieși în vacanță în data de 23 aprilie și se vor întoarce înapoi la lecții în data de 3 mai. În total, elevii se vor odihni timp de 10 zile.

E de menționat că Paștele în acest an pică pe 24 aprilie, iar Paștele Blajinilor este sărbătorit în majoritatea localităților luni, pe 2 mai.

Vacanța de Paște este ultima vacanță din anul școlar 2021/2022. Lecțiile se vor încheia pe 31 mai, iar din 1 iunie elevii vor intra în vacanța mare care durează trei luni. Excepție fac elevii claselor IX-a și XII-a care mai au de susținut în luna iunie examene de absolvire.

Nu doar elevii se vor bucura de vacanță în perioada sărbătorilor de Paște. Studenții de la universități, de asemenea, au vacanță în această perioadă. În linii generale, perioada vacanței de Paște este aceeași, dar diferă câte un pic de la o universitate la alta.

În perioada sărbătorilor de Paște, zile libere au și bugetarii: pe 25 aprilie (luni) – a doua zi de Paște – și pe 2 mai (luni) – Paștele Blajinilor.

Sursă foto: depositphotos.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente