(video) Cât Chironda și Nagacevschi se acuză pentru construcția de unde o rangă a căzută în curtea grădiniței, lucrările au fost reluate: Suspendarea a rezistat exact șapte zile

La o săptămână de la suspendarea lucrărilor de construcție a blocului care a ajuns în atenția publică după ce o rangă a căzut în curtea unei grădinițe din capitală, acestea au fost reluate. Video-ul cu șantierul în lucru a apărut pe rețelele de socializare.

Foto: Colaj

„Suspendarea a rezistat exact șapte zile. Muncitorii sunt din nou pe șantier pe porțiunea de clădire în care lucrările erau oprite. Interesele celor din primărie și a companiilor de construcții sunt mai presus decât viața și siguranța copiilor! Funcționarii, care primesc salarii din taxele mele, tot pe mine mă umilesc. Această bară metalică pentru mine personal va rămâne simbolul corupției din Primăria municipiului Chișinău, Justiție și alte instituții de resort; simbolul luptei cu grădinițele, copii și părinți, nu cu construcțiile ilegale”, a scris Oxana Iuteș, autoarea video-ului.

Primăria nu a venit deocamdată cu un comentariu.

Primăria capitalei a decis „să suspende executarea certificatului de urbanism pentru proiectare și a autorizației de construire prin care s-a autorizat executarea lucrărilor de edificarea a blocului, până la elucidarea circumstanțelor, inclusiv ce ține de verificarea legalității actelor permisive”. Anunțul a fost făcut la data de 2 aprilie.

Cazul a avut în această săptămână. Ranga metalică a căzut de la o clădire rezidențială în construcții pe spațiul de joacă a grădiniței de pe stradela Eugen Doga din capitală. Părinții au spus că i-a salvat ora mesei, copii nefiind prin apropiere în momentul accidentului.

Peste o zi, Primăria municipiului Chișinău a comentat incidentul. Cazul a ajuns și la poliție, după o sesizare depusă de directorul instituției.

Cazul a devenit subiect de dezbateri dintre Nagacevschi și Chironda, care a anunțat că vrea să revină la biroul său din Primărie.

„Domnul Chironda Victor datorează explicații părinților copiilor de la Grădinița secretă pentru autorizația de construire. Dumnealui a plecat, iar noi căutăm soluții”, a scris Nagacevschi. Ce ține de decizia instanței, viceprimarul a venit cu unele explicații.

La rândul său, fostul viceprimar i-a sugerat lui Nagacevschi să ceara un răspuns de la vicedirectorul pe Arhitectură Vrabie. „Luni voi trece pe la dumneavoastră să vă ofer explicațiile solicitate”, a spus acesta.


Pub