Soluțiile IT mai aproape de antreprenorii și tinerii din regiunea de sud a Moldovei. Power IT își extinde activitatea în orașul Comrat

7Y8A3275 Large
Foto: Power IT

Tinerii și antreprenorii din regiunea de Sud a Republicii Moldova vor beneficia de acces la mai multe pârghii de dezvoltare, soluții IT, inovații și diverse servicii de consultanță. Pe 8 aprilie 2022, compania Power IT cu o experiență de 12 ani în sectorul economic și tehnologii informaționale a anunțat în mod oficial extinderea activității în orașul Comrat din UTA Găgăuzia.

Printre obiectivele principale ale companiei sunt:
# pregătirea noilor specialiști în IT;
# alinierea studiilor în domeniu la necesitățile de piață în cadrul unui parteneriat cu Universitatea de Stat din Comrat și prin intermediul unui mecanism de îmbinare a studiilor;
# activităților practice și angajare.

În acest context, echipa Power IT planifică crearea a 12 locuri de muncă stabile, organizarea internshipurilor și mentorshipurilor pentru elevi, studenți și tineri specialiști. Mai mult, una din prioritățile fundamentale ține de digitalizarea întreprinderilor din regiune și dezvoltarea domeniului TIC, precum și crearea unui ecosistem bazat pe practici, acțiuni eficiente de parteneriat dintre instituțiile de învățământ, angajați, agenți economici, autoritățile publice locale și organizațiile nonguvernamentale.

„Potențialul de dezvoltare al sectorului TIC este imens, dar nevalorificat în regiunea de Sud a R. Moldova. Cererea tot mai mare de specialişti IT la nivel național şi internațional impune dezvoltatorii să formeze profesionişti în toate localitățile din țară. Toți tinerii au dreptul la posibilități şi şanse egale, indiferent dacă sunt în zona de Nord, Centru sau Sud a țării.
Companiile din regiune au nevoie de servicii de consultanță, asistență şi produse IT pentru a putea atrage noi investiții şi proiecte de anvergură. Sunt doar câteva motive pentru care echipa POWER IT e pregătită să îşi extindă activitatea şi la Comrat. Mulțumim tuturor partenerilor care continuă să se implice activ și să ofere suport necondiționat pentru a fi cu un pas înaintea tuturor și fortifica împreună sectorul economic din Moldova”, a menționat Mihai Guțu, CEO Power IT.

De precizat că activitatea companiei Power IT în orașul Comrat și alte localități din regiune se va desfășura sub aceeași umbrelă și model de succes care a fost prezentat în mun. Bălți. Doar timp de un an de activitate, compania a oferit un aport considerabil pentru dezvoltarea domeniului TIC. Împreună cu toți partenerii de dezvoltare au fost oferite soluții IT, au fost asigurate servicii de asistență şi dezvoltare pentru instituții publice, companii şi organizații naționale şi internaționale. Mai mult, peste 20 de tineri au devenit mai buni, încrezuți și cu o nouă direcție spre viitor după ce au participat în cadrul internshipurilor și mentorshipurilor organizate în această perioadă. O parte dintre aceștia sunt deja angajați și își dezvoltă o carieră de vis în IT.

„Code Factory va rămâne mereu un partener de încredere pentru întreaga echipă Power IT. Convingerile și scopurile noastre devin tot mai consolidate și cu o perspectivă foarte clară spre implementarea unor proiecte concrete. Avem tineri de care putem fi mândri. Ei vor să învețe și să muncească continuu pentru a ne bucura împreună de o societate cu o gândire sănătoasă, modernă și prosperă. Salutăm rezultatele înregistrate de colegii noștri de la Power IT, precum și frumoasa ambiție de a ajuta tineri din localitățile din Sudul țării ”a spus și Ghenadie Gorincioi, CEO Code Factory.


Power IT este o companie fondată în Republica Moldova care oferă servicii de consultanță, asistență în business, digitalizare, inovații și soluții IT pentru companii, instituții și organizații naționale și internaționale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente