(video) „Йти далі”. Tânăra ucraineană Liza Tkacenko, despre viața și lucrul în Moldova

Liza
Foto: diez.md

De la începutul războiului, milioane de cetățeni ai Ucrainei au fost forțați să-și părăsească casele. Cineva a devenit migrant în propria țară, iar alții s-au salvat de bombardamente și raiduri aeriene permanente plecând în alte țări.

În prezent, în Moldova sunt peste 90 000 de cetățeni ai Ucrainei și fiecare dintre ei și-a ales propria cale de a „supraviețui” acestei tragedii: unii sunt încă blocați din cauza a ceea ce se întâmplă, cineva îi ajută pe refugiați, iar alții încearcă să-și restabilească cel puțin o mică parte din viața lor anterioară aici, în Moldova. Dar toți sunt uniți de o singură dorință – să se întoarcă acasă cât mai curând posibil.

Noi am decis să vorbim cu acei ucraineni care au ales să înfrunte încă o provocare – să cunoască o țară nouă, unde lucrul și activitățile au devenit un fel de calmant pentru ei.

Faceți cunoștință cu Liza Tkacenko. Ea este din Ucraina. Liza lucrează ca directoare de program la o tabără pentru copii – DEC CAMP. Acum la Mediacor, Liza și prietenii ei organizează cursuri și evenimente pentru copiii de diferite vârste.

Interviul este realizat de către Lily Zdibneac, pentru ru.diez.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente