Cimitirul Eroilor Români din Fălești a fost vandalizat. Ce spun oamenii legii

big-foto-la-falesti-a-fost-inaugurat-cimitirul-eroilor-romani-dezrobitori-1631707971-680×375
Foto: infoprut.ro

Cimitirul din Fălești, unde sunt înhumați peste 300 de eroi români căzuţi în cel de-al doilea Război Mondial, a fost vandalizat. Pe cruci au fost aplicate mai multe simboluri interzise.  

Oamenii legii întreprind un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală la identificarea și reținerea persoanelor care au comis infracţiunea de vandalism.

Inspectoratul General al Poliției, comunicând că, condamnă aceste fapte ilicite și provocatoare și întreprinde toate măsurile de localizare și pedepsire a făptașilor.

În același sens, Ambasada României în Republica Moldova de asemenea s-a autosesizat privind actul de vandalism, exprimându-și încrederea că autoritățile competente din Republica Moldova vor lua măsuri ferme și imediate de identificare și tragere la răspundere a făptașilor

„Între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova a fost semnat, la 3 martie 2012, Acordul privind regimul juridic al mormintelor de război românești situate pe teritoriul Republicii Moldova, prin care este reglementată protejarea mormintelor de război româneşti şi dreptul la odihnă veşnică al militarilor români căzuţi în luptă şi al victimelor civile române ale războiului.În cimitirul de la Fălești sunt înhumați peste 300 eroi căzuți in cel de-al Doilea Război Mondial, majoritatea fiind de origine din plasa (raionul) Fălești”, se arată în comunicatul Ambasadei României în Republica Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de asemenea condamnă actele de vandalism care au avut loc recent la Cimitirul Eroilor Români din orașul Fălești.

„Vandalizarea acestor monumente funerare reprezintă un atac barbar și o provocare la adresa întregii societăți. Condamnăm cu fermitate această acțiune iar instituțiile abilitate ale Republicii Moldova vor investiga aceste cazuri revoltătoare  de vandalism într-un mod cât mai transparent și operativ”, comunică MAEIE.

Oleg Sava/Facebook
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente