joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePetru Ceban: Am obținut recolte mai mari cu până la 750 kg la porumb...

Petru Ceban: Am obținut recolte mai mari cu până la 750 kg la porumb cu îngrășământul Novatec

Recomandate

Continuăm să prezentăm rezultatele obținute de agricultorii care în 2021 au ales fertilizantul Novatec, produs în Moldova, pentru asigurarea nutriției plantelor.

Astfel că astăzi vorbim despre experiența fermierului Petru Ceban, GȚ Ceban Petru de la Echimăuți, Rezina, care a utilizat fertilizantul Novatec la cultura porumbului.

„Testăm în fiecare an eficiența la diferite îngrășăminte, iar în 2021, când a apărut pe piață îngrășământul Novatec, produs de cooperativa Agrostoc din care fac parte, am decis să-l testez și pe acesta. Chiar în perioada vegetației am observat diferențele pel loturile unde a fost aplicat.

L-am utilizat în diferite scheme: combinat cu îngrășăminte complexe cu NPK, în amestec cu uree, dar și Novatec pur, aplicând de la 150 la 250 de kg Novatec per hectar. Am obținut producții mai mari cu 450-750 kg/ha pe loturile unde a fost aplicat Novatec. De aceea, îl voi utiliza la majoritatea culturilor în acest an”, ne-a povestit Petru Ceban.

Mai multe detalii despre rezultate aflați în videoul atașat mai sus, iar pentru a lua legătura cu reprezentanții C.Î. Agrostoc apelați la +373 69 079 039 sau accesați agrostoc.md.

Video Agrobiznes
Video Agrobizneshttps://agrobiznes.md/productie-video
Producție video realizată de echipa Agrobiznes (P)

Citește și ›

Advertoriale