image
Sursa foto: Getty Images

Vlada Zinchenko, mesaj tranșant pentru rușii care "se prefac că vor să-i ajute pe ucraineni"

Vlada Zinchenko, soția lui Oleksandr Zinchenko, fotbalistul lui Manchester City și al naționalei Ucrainei, a vorbit despre situația din țara natală.

Prezentatoarea TV a afirmat cu tărie că vrea să se întoarcă în Ucraina, după ce războiul declanșat de armata rusă se va încheia.

"M-am gândit la asta de mai multe ori. Este al treilea an de când sunt în Anglia. Am o casă și toate condițiile unui trai confortabil. Dar, cu toate astea, chiar vreau să mă întorc în Ucraina, la fel cum se întâmplă cu toți ucrainenii care și-au părăsit casele.

Eu încă mai am la ce să mă întorc. Când am astfel de gânduri, am lacrimi în ochi, pentru că îmi doresc foarte mult să mă întorc acasă. Și sunt foarte multe persoane ca mine în Europa și în vestul Ucrainei, unde s-au refugiat. Acest război mi-a schimbat viziunea asupra multor lucruri.", a declarat Vlada Zinchenko, pentru sport.ua.

Soția lui Oleksandr Zinchenko a vorbit și despre rușii care se prefac că încearcă să-i ajute pe ucraineni, dar, de fapt, au alte interese.

"Se pare că există o categorie de cetățeni cu pașapoarte rusești care încearcă să ascundă ceva. Vor să pară că sunt de partea Ucrainei, dar observ foarte multe lucruri în retorica lor cu care nu sunt de acord. Și, personal, nu am nevoie de astfel de mâini de ajutor. Și nici poporul ucrainean nu are nevoie!", a mai afirmat Vlada Zinchenko, pentru sport.ua.

În cadrul unui interviu acordat recent, Vlada Zinchenko a fost rugată să vorbească în rusă, în speranța că cetățenii din țara prezidată de Vladimir Putin îi vor auzi spusele și vor înțelege ce se întâmplă, de fapt, în Ucraina, iar soția jucătorului de la Manchester City a avut un mesaj dur de transmis.

”Cereți un interviu în limba rusă pentru ca rușii să ne poată înțelege. Nu-mi este greu să comunic în rusă, dar au trecut deja mai mult de 40 de zile de război și tot ce pot spune în această limbă, pentru ca rușii să mă audă în număr mare, este: `Duceți-vă naibii`.

Nu îmi voi prezenta scuzele pentru aceste cuvinte. Asta este tot. Cred că după atâtea zile de război, nu are rost să continuăm să batem la ușa poporului rus. Mai bine mă duc și mă lovesc de trei ori cu capul de perete, vor fi mai multe beneficii. Cel puțin, fluxul de sânge în cap se va îmbunătăți.

Să îngenunchez în fața lor? Nu voi face asta, voi continua să comunic în ucraineană”, a declarat Vlada Zinchenko.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: