image
Sursa foto: facebook.com/dogotari.danu

Ministerul Justiției a selectat un nou membru în Consiliul de Integritate din partea societății civile

Ministerul Justiției a selectat un membru în Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate din partea societății civile. Este vorba de Danu Dogotari, care a acumulat 8,14 puncte. Dintre ceilalți cinci candidați admiși la proba interviului, patru candidați - Cristina Șaptefraț, Radu Mîrza, Denis Sîtari și Olga Baciu, nu au întrunit numărul necesar de puncte pentru a fi promovați în această funcție, iar Natalia Ilașciuc nu s-a prezentat la interviu.

Danu Dogotari este avocat de profesie. Pe durata activității, a oferit servicii de consultanță și reprezentare judiciară în cauze penale, civile, de contencios administrativ atât în instanțele naționale, cât și cele internaționale. Acesta are studii de masterat în drept.

Conform Legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, Consiliul de Integritate este constituit din nouă membri, dintre care câte un reprezentant desemnat de Parlament, Președintele Republicii Moldova, Guvern, Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor, Congresul Autorităților Locale din Moldova și trei reprezentanți ai societății civile, selectați de către Ministerul Justiției prin concurs, în baza unui regulament aprobat de Guvern.

Noutăţile partenerilor

comentarii: