Kremlin: Vladimir Putin nu se teme că va fi judecat pentru războiul din Ucraina. „Nu vedem nicio posibilitate pentru asta”

Președintele rus Vladimir Putin nu se teme că va ajunge în fața unui tribunal pentru a fi judecat pentru crimele comise de forțele ruse în Ucraina. Dmitri Peskov, purtătorul său de cuvânt, a spus într-un interviu pentru Sky News că „nu vede nicio posibilitate” ca acest lucru să se întâmple, scrie digi24.ro.

Foto: captură

Peskov a susținut linia Kremlinului, care neagă că trupele ruse au comis crime de război în Ucraina.

Întrebat dacă Moscova ar fi dispusă să coopereze în ancheta Curții Penale Internaționale privind războiul din Ucraina, Peskov a răspuns că Rusia nu sprijină și nu recunoaște acest tribunal internațional.

„Nu suntem singura țară din lume care face acest lucru. Și suntem interesați de o anchetă cu adevărat independentă și obiectivă a tuturor crimelor”, a spus el.

„Dar vrem să înțelegem care ar putea fi formatul unei astfel de investigații, pentru că avem o experiență amară a investigațiilor internaționale. Și nu am fost lăsați să intrăm în ancheta lor. Așa că nu putem considera că este obiectivă”, a spus Peskov.

Întrebat dacă Putin este îngrijorat că va ajunge în fața unui tribunal, Peskov a spus: „Nu, nu este. Nu vedem nicio posibilitate pentru asta”.


Pub