Nagacevschi îi oferă consultații lui Chironda: E gratuită. Rock voi continua să ascult, în birou trebuie reparație

Viceprimarul Fadei Nagacevschi a venit cu o reacție la anunțul lui Victor Chironda. Acesta spune că va continua să asculte rock și probabil va fi nevoie de reparație în birou. „Domnul Chironda Victor datorează explicații părinților copiilor de la Grădinița secretă pentru autorizația de construire. Dumnealui a plecat, iar noi căutăm soluții”, a scris Nagacevschi. Ce ține de decizia instanței, viceprimarul a venit cu unele explicații.

Foto: UNIMEDIA
„ 1. Rock voi continua să ascult;
2. Probabil și reparație va fi necesar să fac în birou;
3. Primăria respectă legea și autoritatea de lucru judecat;
4. Domnul Chironda Victor datorează explicații părinților copiilor de la Grădinița secretă pentru autorizația de construire. Dumnealui a plecat, iar noi căutăm soluții.

Iar acum, despre lege:

5. Viceprimarul este eliberat din funcție la propunerea primarului general prin decizia consiliului municipal, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.
6. Dacă la momentul suspendării executării actului administrativ individual de către instanța de judecată acesta este deja executat, instanța dispune, la cerere, întoarcerea executării, în măsura în care este real posibilă;
7. Instanța de judecată care examinează acțiunea în contenciosul administrativ poate modifica sau anula în orice moment încheierile privind cererile prevăzute la alin. (4). Participantul la proces poate solicita modificarea sau anularea unei astfel de încheieri ca urmare a schimbării circumstanțelor sau a neinvocării acestora în procedura inițială din motive neimputabile lui.

Știu, domnule Chironda, nu ați reușit să vă clarificați nici în domeniul în care vă considerați specialist, în domeniul juridic cu certitudine nu aveți de unde să vă descurcați. Din aceste motive, ceea ce v-am scris mai sus puteți considera drept o consultație juridică inițială gratuită.

Cineva a vrut să folosească justiția în interes politic pentru a ataca Primarul general, ca în vremurile lui Plahotniuc, dar nu a făcut altceva decât să-și developeze incompetența”, a scris Nagacevschi pe Facebook.

În această dimineață, fostul viceprimar, Victor Chironda, anunța că luni va reveni la muncă în cadrul Primăriei Chișinău. Asta după ce ieri Curtea de Apel Chișinău a admis recursul său și a suspendat executarea deciziei Consiliului municipal Chișinău nr. 4/4 din 2 iulie 2021 „Cu privire la eliberarea lui Victor Chironda din funcția de viceprimar al municipiului Chișinău”. Acesta spune că îl va ruga pe Fadei Nagacevschi să îi elibereze biroul și să își caute alt spațiu „pentru audierea operelor rock”.

Ceban a spus că pe partea legală urmează să se expună juriștii, iar ce ține de eliberarea biroului lui Nagacevschi, ultimul precizează că locuri libere nu sunt.

Victor Chironda a fost demis în iulie 2021. Scandalul la Primărie a început după ce Victor Chironda a anunțat că va cere demisia Svetlanei Dogotaru și suspendarea actelor de demolare a Hotelului Național, fiind nemulțumit de modul în care se gestionează acest proiect.

Nagacevschi a ajuns la Primăria în luna noiembrie.


Pub