Partidul Șor anunță proteste în toată țara, pe 16 aprilie

Noi manifestații au avut loc, simultan, în mai multe localități din țară, organizate la inițiativa membrilor și simpatizanților Partidului „Șor”. Sătui de scumpirile în lanț, de promisiunile goale ale guvernării PAS și de susținerea zero din partea statului, oamenii au anunțat că vor ieși din nou în stradă, sâmbătă, 16 aprilie, în toate orașele din Republica Moldova, în cadrul unui nou protest organizat de formațiunea lui Ilan Șor.

Foto: partidulsor.md

Oamenii din toate colțurile țării au spus într-un glas că guvernarea vremurilor bune a adus vremuri scumpe, cărora nu le mai pot face față.

„De când au venit PAS și Maia Sandu la putere, moldovenii trăiesc din ce în ce mai greu. Totul se scumpește, oamenii nu mai au bani de mâncare, de medicamente, de facturile de întreținere, care sunt mai mari decât veniturile pe care le avem. Faptul că a permis să se scumpească pâinea, demonstrează că actuala guvernare este incompetentă”, a spus un participat al protestului din Anenii Noi.

De asemenea, oamenii s-au arătat nemulțumiți de faptul că statul nu-i susține, că ajutorul de Paște a fost tăiat și că propunerea Partidului „ȘOR” de a le acorda cetățenilor un ajutor unic de 10 mii de lei a fost respinsă de guvernarea PAS, deși pentru aceasta au semnat peste 200 de mii de cetățeni.

„După scumpirea gazului, treptat, în avalanșă s-au scumpit produsele alimentare, serviciile, transportul, benzina și motorina, creditele s-au scumpit, inflația este în continuă creștere. Singurul sprijin, și acela mic și discriminatoriu, a fost acordarea compensațiilor pentru consumul de gaze. Însă a venit primăvara, compensațiile au fost anulate, iar curentul s-a scumpit. Oamenii sunt plini de datorii, stau cu facturile neplătite și cu frica de a nu fi deconectați. Ajutorul de 10 mii lei ar fi fost un mare sprijin, care i-ar fi ajutat pe oameni să facă față mai ușor crizelor și facturilor mari”, a spus o femeie din Telenești.

Iar primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a afirmat următoarele:

„Schimbările în bine, în Republica Moldova, au început de la Orhei. Cu toate acestea, și nouă ne este greu să facem față facturilor uriașe pe care le primim din cauza incompetenței actualei guvernări, care nu face decât să ia credite și să ne îndatoreze. Partidul PAS ne-a dus de nas!”.

Prin urmare, reprezentanții Partidului „ȘOR”, i-au îndemnat pe toți locuitorii țării să iasă, în 16 aprilie, în număr cât mai mare, la un nou protest în care să spună adio incompetenței, ipocriziei, fărădelegilor și pentru a pune temelia unui nou început, fără crize, sărăcie și scumpiri! Proteste vor avea loc la Chișinău, Bălți, Orhei și în alte centre raionale din țară.

„Vrem ca în 16 aprilie, Piața Independenței de la Bălți să fie plină. Protestele pe care le organizează Partidului „ȘOR” nu sunt manifestații politice, ci au scopul de a schimba în bine viața cetățenilor, a copiilor voștri. Haideți să salvăm Moldova! Noi nu luptăm pentru putere, noi nu putem rămâne indiferenți față de incompetența actualei guvernări, care ia decizii împotriva poporului nostru”, a declarat Marina Tauber.

„Vom continua să protestăm până când ne vom atinge scopul. Iar scopul nostru este de a o face pe actuala guvernare să conștientizeze că acțiunile sale sunt un genocid împotriva poporului. Jos guvernarea!”, a declarat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

„Dacă vom fi mulți la protestul din 16 aprilie, avem șanse mai mari să fim auziți. Nu mai putem trăi astfel, ne-au adăugat câțiva bănuți la pensie, în timp ce facturile cresc de la o lună la alta. Dacă vom fi uniți, avem șanse să obținem ceea merităm – o viață mai bună!”, a spus o participantă a flash-mob-ului de la Edineț.

Totodată, deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, care a participat la protestul de la Taraclia, și-a exprimat speranța că, după protestul din 16 aprilie, guvernarea va conștientiza că trebuie să plece.

În context, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a precizat că la protestul din 16 aprilie sunt așteptați toți cei care vor să lupte împotriva sărăciei și a incompetenței regimului de guvernare, indiferent de opțiunile lor politice, indiferent pentru cine au votat până acum.

„Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că acesta nu este protestul lui Ilan Șor sau al Partidului „ȘOR”, ci este protestul oamenilor nemulțumiți de situația din țară. Noi avem încredere în forțele proprii și știm că vom câștiga la următoarele alegeri. Noi doar încercăm să le oferim oamenilor platforma de a-și exprima nemulțumirile și doleanțele. Oamenii ne-au cerut asta, iar noi ne supunem voinței poporului. Așa cum a făcut-o până acum, noi vom face tot ce ne stă în putință pentru a-i proteja pe oameni de abuzurile și ilegalitățile acestei guvernări. Cu cât vom ieși mai mulți, cu atât vocea noastră va fi auzită mai bine”, a conchis Ilan Șor.


Pub