(video) Au furat geanta unui bărbat într-un parc din capitală: Un tânăr, reținut pentru 72 de ore, iar un minor, cercetat penal

La data de 6 aprilie, un tânăr de 19 ani a solicitat ajutorul și intervenția polițiștilor din sectorul Botanica, comunicând că a fost deposedat în mod deschis de telefonul mobil în timp ce se afla în parcul „Valea Trandafirilor”.

Foto: politia.md

La fața locului, polițiștii au stabilit că, în timp ce tânărul se deplasa prin parc, de el s-a apropiat doi indivizi și în mod deschis i-au sustras din mână geanta în care se afla telefonul și alte bunuri, după care au fugit într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul cauzat părții vătămate a fost estimat la 10 000 de lei.

În urma măsurilor speciale întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală, suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați și reținuți. Aceștia s-au dovedit a fi doi tineri de 16 ani și 18 ani, anterior cercetați penal pentru infracțiuni analogice. În cadrul acțiunilor procesual penale suspecții și-au recunoscut vina.

De asemenea, în cadrul cercetărilor, polițiștii au stabilit complicitatea lor în alte 5 cazuri de jaf comise în sectorul Botanica.

Tânărul de 18 ani a fost reținut pentru 72 de ore, iar minorul este cercetat penal în stare de libertate.

Pentru fapta comisă ei riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.


Pub