Un secol, la braț cu poezia: Casa scriitorului Anatol Gugel s-a umplut de flori și recunoștință la a 100 aniversare

Scriitorul Anatol Gugel a fost omagiat acum 2 zile. Maestrul a atins frumoasa vârstă de 100 de ani. Casa acestuia a fost umplută cu flori și urări de bine, care au continat până astăzi.

Foto: Facebook/ Zina Izbaș

Ieri, Zina Izbaș a mers în vizită la Anatol Gigel cu un mesaj de felicitare împreună cu Viorica Moraru în calitate de mesageri ai Bibliotecii Ovidius, pe care, atât cât a fost mai în putere, a vizitat-o frecvent, relatează aceasta.

„La 100 de ani și o zi distinsul domn era la plimbare. Se întorcea cu un buchet de narcise galben-aurii în mâini și cu revista Literatura și Arta sub braț. S-a bucurat maestrul. Era fericit. Am găsit o casă plină de flori, căci cu acest prilej mulți oaspeți i-au trecut pragul. Venerabilul omagiat era vădit emoționat. Am ciocnit simbolic, cu această ocazie era păcat să-l refuzăm. Am stat un pic de vorbă”, a relatat aceasta.

La un secol de viață Gugel a spus că poezia este oglinda sufletului unui poet și că cel mai important pentru om e sufletul. Aceasta a îndrumat vizitatoarele sale să-l păstreze curat, frumos, luminat.



Pub