(doc) Deputații din Găgăuzia, împotriva legii ce interzice panglica Sf. Gheorghe: Va dezbina societatea și instituie o cenzură politică

Adunarea Populară a Găgăuziei a adoptat o Declarație prin care cere anularea proiectului de lege aprobat de Parlamentul Moldovei prin care se interzice folosirea panglicii Sf. Gheorghe.

Foto: tass.com

„Noi, deputații Adunării Populare a Găgăuziei, credem că Parlamentul Moldovei, prin interdicția sa, scindează societatea și, de fapt, introduce cenzura politică. Această decizie va avea, fără îndoială, un impact negativ asupra relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și Rusia. Federație, ceea ce este inacceptabil.

Acest proiect a fost adoptată fără consultări și acordul Adunării Populară a Găgăuziei”, se arată în document.

Nemulțumit s-a arătat și Igor Dodon. „Apropo, Ziua Victoriei începe cu Z și V. Parlamentul vrea să interzică și această sintagmă? Cu așa gândire, mâine-poimâine ne pomenim că cei de la guvernare vor încerca să interzică tot alfabetul, cu excepția a trei litere – P, A și S. Ar fi de râs, dacă n-ar fi atât de trist și grav”, a declarat Dodon.

Proiectul a stârnit și critecele altui fost șef de stat, Vladimir Voronin.

„Ei nici nu sunt cărturari, să se uite la Ștefan cel Mare care se folosea de această lentă, să se uite la toți eroii din povești, din fabule, din istorie”, a declarat liderul comuniștilor în cadrul unei conferințe de presă.

În Moldova se interzic simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Persoanele care le răspândesc, inclusiv în mediul online, vor fi amendate. O modificare la Codul contravențional în acest sens a fost votat ieri, 7 aprilie, de partidul de la guvernare.


Pub