image
Sursa foto: Instagram

Ekaterina Usyk a răbufnit după ce premierul Republicii Crimeea l-a amenințat pe soțul său: ”Înseamnă că e gravă situația”

Oleksandr Usyk (35 de ani) este unul dintre sportivii ucraineni care au luptat în războiul cu Rusia, însă după două săptămâni petrecute pe front a decis să plece din Ucraina pentru a-și pregăti meciul-revanșă cu Anthony Joshua (32 de ani).

Chiar dacă nu mai luptă activ împotriva Rusiei, Usyk este în continuare o voce importantă a Ucrainei, intrând astfel în vizorul rușilor. Sergey Aksyonov, premier și șef de stat al Republicii Crimeea, în timpul ocupării ruse, l-a amenințat pe pugilist că-i va retrage toate premiile și distincțiile primite de-a lungul carierei.

La auzul acestei vești, Ekaterina Usyk, soția campionului mondial la categoria grea în versiunile WBA, WBO, IBF și IBO, a răbufnit și i-a transmis un mesaj lui Aksyonov.

”Vreau să-l salut pe Aksyonov, nu-l cunosc. Dacă și-a amintit de noi, înseamnă că este gravă situația. Cum poți să iei ceea ce nu ai dat? Totul va fi Ucraina! Crimeea a fost și va fi Ucraina!”, a spus Ekaterina Usyk prin intermediul rețelelor sociale.Usyk a fost martorul unor imagini de coșmar pe front și a dezvăluit că atacatorii i-au bombardat casa.

"Știu că au tras în casa noastră, au dărâmat poarta și i-au târât afară pe niște vecini. Dar în momentul ăsta, nu știu cum arată, nu putem lua legătura cu nimeni. E groaznic atunci când semenii tăi fug să se ascundă în subsol la fiecare rafală", a spus Usyk, în urmă cu câteva zile.

Oleksandr Usyk și-a îndemnat compatrioții să nu mai creadă tot ce se transmite la televizor, mai ales în această perioadă în care ”fake news-urile” au ”explodat”. În schimb, pugilistul le-a recomandat să se informeze despre război de la surse credibile, așa cum o face el.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: