image
Sursa foto: Володимир Зеленський//Facebook

Soldații ucraineni au neutralizat într-o singură zi peste 1.500 de dispozitive explozive, în regiunea Kiev

Peste 1.500 de dispozitive explozive au fost neutralizate de specialiștii ucraineni în deminare ieri, în regiunea Kiev. În acest context, autoritățile ucrainene au dispus interdicție de circulație în Bucha și Hostomel pentru următoarele șapte zile, scrie CNN.

Autoritățile ucrainene au dispus interdicție de circulație în orașul Bucha, pentru a permite neutralizarea dispozitivelor explozive pe care rușii le-au lăsat în urma lor, a declarat Vadim Denisenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei. El a spus că existența minelor și a munițiilor neexplodate a rămas o problemă în zonele recent eliberate de sub invazia rusă.

Interdicția vizează mai multe zone din Bucha, pentru următoarele șapte zile.

„Facem asta din două motive. Primul este deminarea. Al doilea este ca să evităm jafurile, pentru că în aceste zone apar hoți. Poliția singură nu va putea face față”, a declarat Densenko.

„Numai în regiunea Kiev, peste 1.500 de dispozitive explozive au fost neutralizate ieri. Și vorbim despre regiunea Kiev, regiunea Cernihiv, regiunea Sumî. Toate acele regiuni pe care am reușit să le eliberăm”, a spus el, citat de digi24.ro.

Totodată, deputatul ucrainean Lesia Vasylenko a anunțat că, începând de joi, până în 14 aprilie, a fost introdusă interdicție de circulație și în orașul Hostomel, situat la periferia Kievului.

Este o „măsură necesară" pentru a demina și a permite întoarcerea în siguranță a civililor, a declarat Vasylenko, potrivit Sky News.

Noutăţile partenerilor

comentarii: