image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Natalia Gavrilița întreprinde o vizită de lucru în Polonia: Se va întâlni cu președintele și premierul polonez

Prim-ministra Natalia Gavrilița se va afla într-o vizită de lucru în Polonia, în perioada 7-9 aprilie curent.

Șefa Executivului se va întâlni cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, dar și cu premierul Mateusz Morawiecki. În cadrul întrevederii cu șeful Guvernului polonez, vor fi semnate documente bilaterale care vor impulsiona cooperarea dintre cele două state în mai multe domenii.

Natalia Gavrilița va discuta și cu alți oficiali polonezi: Ministrul Plenipotențiar al Guvernului pentru Infrastructura Energetică Strategică, Piotr Naimski; Mareșalul Sejmului, Elżbieta Witek; Președintele Bank Gospodarstwa Krajowego, Beata Daszyńska-Muzyczki și Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki.

Totodată, prim-ministra va vizita piața en-gros de produse agricole și alimentare din Varșovia unde va vorbi cu președintele Pieței, Janusz Byliński și Subsecretarul de stat al Ministerului Activelor Statului, Jan Kanthak.

De asemenea, Natalia Gavrilița va susține o prelegere despre parcursului european al Republicii Moldova, la Academia de Studii Diplomatice şi Est-Europene de la Universitatea din Varşovia. Agenda vizitei mai include întâlniri cu diaspora moldovenească din Polonia și cu studenții Colegiului Europei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: