image
Sursa foto: Profimedia Images

Lavrov spune că Kievul a prezentat un proiect de acord de pace care conține elemente „inacceptabile”: Ucraina dezminte

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că Kievul a prezentat Moscovei un proiect de acord de pace care conținea elemente „inacceptabile”, relatează Reuters.

Lavrov a spus că Ucraina a prezentat Rusiei un proiect de acord de pace miercuri, dar că s-a abătut de la propunerile asupra cărora ambele părți au convenit anterior.

„O astfel de incapacitate de a ajunge la un acord evidențiază încă o dată adevăratele intenții ale Kievului, poziția sa de a submina discuțiile prin îndepărtarea de înțelegerile la care s-a ajuns”, a declarat Lavrov.

Rusia va continua totuși discuțiile și va face presiuni pentru a-și asigura propriile cerințe, a adăugat ministrul rus de externe: „În ciuda tuturor provocărilor, delegația rusă va continua procesul de negociere, făcând presiuni pentru propriul proiect de acord care să contureze în mod clar și complet pozițiile și cerințele noastre inițiale și cheie”.

Kremlinul a spus că discuțiile dintre Moscova și Kiev nu progresează atât de rapid pe cât și-ar dori, și a acuzat Occidentul că încearcă să pună piedici negocierilor pentru pace.

Moscova vrea să distragă atenția de la masacrul din Bucha, spune negociatorul ucrainean

La scurt timp după declarații, ministrul rus de externe a primit o replică de la negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak. Acesta a respins comentariile lui Lavrov, conform cărora Kievul i-a prezentat un proiect de acord de pace care s-a abătut de la propunerile asupra cărora ambele părți au convenit anterior.

Podoliak a declarat pentru Reuters că Lavrov nu a fost implicat direct în negocieri, iar declarațiile sale au fost „de semnificație pur propagandistică”, notează Digi24.

Podoliak a spus că Moscova vrea să distragă atenția de la evenimentele din orașul Bucha, unde Ucraina acuză trupele ruse de masacrarea civililor, și a adăugat: „Așa ar trebui privite orice astfel de declarați

Noutăţile partenerilor

comentarii: